ΓΣΕΕ: Η αιμοδοσία ισχυρό «όπλο» στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΣΕΕ: Η αιμοδοσία ισχυρό «όπλο» στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό
  • «Η αιμοδοσία είναι δείγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και είναι ισχυρό “όπλο” στη μάχη ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού (COVID-19)» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, «η επιδημία του ιού COVID-19, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη χώρα μας, προκαλεί μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών, λόγω της επιφυλακτικότητάς τους να αιμοδοτήσουν μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Όμως, η μείωση αυτή προκαλεί μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση σε όλους τους υγιείς εργαζόμενους και τις οργανώσεις-μέλη της να προσέλθουν στην κοντινότερη αιμοδοσία και να παρακινήσουν και άλλους να προσφέρουν αίμα, που συνιστά το πολυτιμότερο αγαθό αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

«Αυτό το διάστημα, πολλοί δήμοι και σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνουν αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους. Οι αιμοδοσίες αυτές ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας-Ε.ΚΕ.Α. (http://ekea.gr/where-donate). Η προσφορά στο συνάνθρωπο έχει επιπλέον και εθνική σημασία. Για να μην φτάσουμε, μαζί με θύματα του κορονοϊού, να θρηνούμε και θύματα ανθρώπων όλων των ηλικιών από την έλλειψη αίματος, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας και στις δύσκολες αυτές στιγμές» τονίζει η ΓΣΕΕ.