Μέτρα προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι σε πολιτιστικούς χώρους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μέτρα προστασίας ζητούν οι εργαζόμενοι σε πολιτιστικούς χώρους

Τα χαμηλά αντανακλαστικά που επιδεικνύει μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού προκαλούν ερωτήματα στην κοινωνία και αντιδράσεις στους εργαζόμενους.

Με συχνές ανακοινώσεις (ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ζητώντας να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι) καταγγέλλουν την απουσία έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού και την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Ζητούν την άμεση εφαρμογή σχεδίου για εργασία εξ αποστάσεως, την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, την έκδοση οδηγιών προς τους πολίτες ώστε να μην προσέρχονται για την εξυπηρέτηση υποθέσεών τους στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων αλλά και τον περιορισμό των θεμάτων που εξετάζονται στα Συμβούλια (ΚΑΣ και ΚΑΣΝΜ θα γίνονται με τηλεδιασκέψεις) προκειμένου οι υπάλληλοι που ετοιμάζουν τις εισηγήσεις των θεμάτων να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην κοινωνία.

Το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση με σαφή στοιχεία γύρω από το θέμα. Η ενημέρωση που είχαμε μετά από σχετική ερώτηση είναι ότι ακολουθεί τις εγκυκλίους και τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν όλο το Δημόσιο. Απολύμανση στο κτίριο της Μπουμπουλίνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ενώ έχουν ζητηθεί υλικά προστασίας για τους υπαλλήλους (μάσκες αντισηπτικά κ.ά.) από την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής & Νήσων ζητούν την άμεση λήψη μέτρων και ψέγουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου γιατί δεν φαίνεται να κατανοεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/Βασιλική Τζεβελέκου