Σε καθεστώς «προστασίας» έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με τις «ευλογίες» και τη συναίνεση του Υπουργείου…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε καθεστώς «προστασίας» έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με τις «ευλογίες» και τη συναίνεση του Υπουργείου…

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, με την Πανδημία του Κορονοϊού, είναι πολλά. Η υποστελέχωση και τα προβλήματα επάρκειας για τα αναγκαία μέτρα προστασίας, είναι στη καθημερινότητα σε πολλά Νοσοκομεία. Ενώ τα «κενά ασφαλείας» σε πολλά Νοσοκομεία, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, επιτείνουν τους προβληματισμούς και την ανησυχία των Υγειονομικών.

Παράλληλα, οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνουν σχεδόν καθημερινές αλλαγές σχεδίων, που αφορούν και τους εργαζόμενους αλλά και Νοσοκομεία. Ήδη, το Νοσοκομείο της Παμμακάριστου, έχει αποφασιστεί να μετατραπεί σε Νοσοκομείο  Νοσηλείας για ήπια περιστατικά του Κορονοϊού. Έγιναν οι αναγκαίες μετατροπές και οι μετακινήσεις ασθενών, για να μπορεί το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο του. Βέβαια στα προβλήματα με ελλείψεις Γιατρών και Νοσηλευτών δεν έχουν δοθεί λύσεις, προκαλώντας προβληματισμούς.. Το ίδιο συμβαίνει και με την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής. Όπου έχουν ετοιμαστεί 50 Κλίνες για νοσηλεία με ήπια περιστατικά του Κορονοϊού. Ερώτημα παραμένει με τι προσωπικό θα στελεχωθεί. Τρεις γιατροί και 12 Επικουρικό προσωπικό ή μετακινήσεις από Κέντρα Υγείας, μόνο σαν αστείο μπορεί να ληφθεί, υπονομεύοντας στη πραγματικότητα την  λειτουργία. Σύμφωνα δε με δηλώσεις  εργαζομένων από το Νοσοκομείο, μιλάνε για σοβαρά προβλήματα στη πιθανή έναρξη λειτουργίας, που δεν έχουν επιλυθεί..

Για όλα αυτά, με έγγραφο μας και συνεχείς επικοινωνίες  με τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ), ζητήσαμε να υπάρχει συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας. Μια συνάντηση που έπρεπε να έχει γίνει, μια και η ενημέρωση των εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ, από το Υπουργείο για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον ιό, είναι κρίσιμο για την επιτυχία κάθε σχεδίου. Τα προβλήματα που έχουν ήδη παρουσιαστεί σε Νοσοκομεία ( Ρίο, Αμαλιάδα, Πύργος, Αλεξάνδρα, Καστοριά, Κοζάνη κ. α ) κάνουν  επιτακτική την ανάγκη της συνάντησης. Μόνο τις τελευταίες μέρες, πάνω από 100 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε καραντίνα (Κατ’ οίκον περιορισμό) αφού ο ιός πέρασε μέσα στα νοσοκομεία «κάτω από την μύτη τους» για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του εκπρόσωπου του υπ. Υγείας. Μια δήλωση που  κάνει ΑΝΑΓΚΑΙΑ, όσο ποτέ άλλοτε, την συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας.

Ενώ οι παλινωδίες που έχουν προκύψει με τους σχεδιασμούς για τις προσλήψεις με το Επικουρικό Προσωπικό, αλλά και τη Προκήρυξη για τις 1350 Θέσεις που αγνοείται, αναδεικνύουν τη προχειρότητα και την ανικανότητα(;)  με την οποία βαδίζει η Κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Υγείας στο Θέμα τις αναγκαίας στελέχωσης. Οι καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ για τους Επικουρικούς Γιατρούς, ότι δεν υπάρχει Προκήρυξη επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας…

Δυστυχώς, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), έχει υψώσει «τοίχος προστασίας» γύρω από το Υπουργείο, ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να διεκδικήσει την ενημέρωση που οφείλει το Υπουργείο να μας δώσει. Με προσκόμματα και αστείες δικαιολογίες, δεν διεκδικεί την συνάντηση με το Υπουργείο, προφανώς για να μην υποχρεωθεί να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τους μέχρι τώρα χειρισμούς και σχεδιασμούς του Υπουργείου.  Και όλα αυτά με τις «ευλογίες» του Υπουργείου, που επιλέγει να κρυφτεί, παρά να ενημερώσει τους Υγειονομικούς για τα σχέδια και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν..

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει πάρει εργολαβία την στήριξη της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Υγείας, αδιαφορώντας για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στην Υγεία.

Εμείς, θα πάρουμε πρωτοβουλίες, σε συνεννόηση με άλλες παρατάξεις και Σωματεία, να υπάρξει την Δευτέρα 16/3 στις 12:00 ΑΜΕΣΗ συνάντηση με το Υπουργείο. Εμείς ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ. Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Υ.Γ : Ας φανταστεί ο κάθε εργαζόμενος πως θα αντιδρούσε η Πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) εάν τώρα ήταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Γάντζους θα πέταγαν για να κυριεύσουν το Υπουργείο και η πλειοψηφία θα ήταν καθημερινά σε κινητοποιήσεις και θα κατήγγειλε με πάθος τις ελλείψεις του Υπουργείου και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τους σχεδιασμούς. Τώρα «μούγκα στη στρούγκα..» και πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης της Ν.Δ….