Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΜΣΤ καλεί τη Μενδώνη να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο όλων των Μουσείων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΜΣΤ καλεί τη Μενδώνη να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο όλων των Μουσείων
  • Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης:

«Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις επόμενες 15 ημέρες, ανακοινώνει τα εξής: Θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί, κατά το συγκεκριμένο διάστημα. Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών»Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΜΣΤ καταγγέλλει αυτήν την ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν  φτάσει ήδη τα 117 στην χώρα μας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση ότι ο κορονοϊός θεωρείται πανδημία και  τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εντείνονται, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ παίρνει μια απόφαση που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ειδικότερα στην περίπτωση των Μουσείων, αν υπάρξει κάποιο κρούσμα, η ανίχνευση του είναι παντελώς αδύνατη.Το ΕΜΣΤ από τις 28/2, που ξεκίνησε η δωρεάν δοκιμαστική λειτουργία του, έχουν επισκεφτεί  πάνω από 11.000 επισκέπτες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί  ελεγχόμενη ροή του κοινού, χωρίς να προκαλέσει τεράστιες ουρές αναμονής  και απίστευτη ταλαιπωρία στους επισκέπτες.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΜΣΤ καλεί την Υπουργό Πολιτισμού κυριά Μενδώνη, έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει  την απόφαση της, να αναλογιστεί την τεράστια  ευθύνη της και να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο όλων των Μουσείων, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας, του κοινού και των εργαζομένων στα Μουσεία.