Ο ΣΕΥΤΠΕ για την Άδεια Ειδικού Σκοπού – Να σταματήσουν οι ανεύθυνες παρεμβάσεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΣΕΥΤΠΕ για την Άδεια Ειδικού Σκοπού – Να σταματήσουν οι ανεύθυνες παρεμβάσεις

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

σε συνέχεια της έκδοσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, προβλέφθηκε σχετική άδεια Ειδικού Σκοπού, η οποία μπορεί να χορηγηθεί συνεχόμενα ή διακεκομμένα για τους εργαζόμενους γονείς (βλ. συνημμένο ΦΕΚ).

Συγκεκριμένα, προβλέπεται δικαίωμα λήψης άδειας ειδικού σκοπού κατ’  ελάχιστον τριών (3) ημερών, υπό την προϋπόθεση ότι ο εργαζόμενος κάνει χρήση μιας (1) ημέρας από την κανονική του άδεια για κάθε τρεις ημέρες της άδειας ειδικού σκοπού.

Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι εργαζόμαστε πλέον σε συνθήκες πανδημίας, με εντυπωμένη ακόμη στη μνήμη μας τη χθεσινοβραδινή σοβαρή προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και με έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών μέσων αυτοπροστασίας (αντισηπτικά υγρά χεριών), κάποιοι σπεύδουν να αποθαρρύνουν παράνομα τους συναδέλφους μας από τη λήψη του κατοχυρωμένου με ΠΝΠ δικαιώματος στη λήψη της σχετικής αδείας, ή αναπαράγοντας γελοιότητες ότι δήθεν περιλαμβάνονται τα Σαββατοκύριακα στη συγκεκριμένη άδεια (ωσάν να είμαστε σε καθεστώς εξαήμερης εργασίας), δημιουργώντας ανεύθυνα σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την προστασία ανήλικων τέκνων ή ατόμων με αναπηρία, τα οποία χρήζουν της επίβλεψης και παρουσίας των εργαζόμενων γονέων, λόγω της αναστολής λειτουργίας εκπαιδευτικών μονάδων ή δομών παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας.

Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα παραμείνουμε απαθείς και θα μεταχειριστούμε κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο, αν δεν εγκαταλείψουν άμεσα την ανεύθυνη επαναλαμβάνουμε στάση τους.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους μας να προχωρούν στη συστημική καταχώρηση της συγκεκριμένης αδείας και να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν για τυχόν προσκόμματα που αντιμετωπίζουν.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

    Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος