Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς

Ανακοινώσεις έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφορικά με πρόσθετα μέτρα για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων που πλήττονται απο την επιδημία του κορονοϊού.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, των δόσεων ρυθμίσεων για χρέη και των λοιπών υποχρεώσεων, που ισχύουν βάσει κλάδου και περιοχής που πλήττεται απο τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση, λόγω του καθολικού κλεισίματος των σχολείων για 14 ημέρες, προβλέπεται να εκδίδεται άδεια ειδικού σκοπού για έναν από τους δύο γονείς, με πλήρεις αποδοχές, έως τις 10 Απριλίου. Για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίες, μόνο η μία θα προσμετράται ως άδεια του εργαζόμενου.

Εάν ο ένας γονέας λάβει ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού, με εξαίρεση περιπτώσεις που ο εργαζόμενος γονέας νοσεί ή τίθενται ζητήματα αναπηρίας.

Παράλληλα, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση προβλέπεται ενίσχυση των πιστώσεων του Υπουργείου Υγείας μέχρι όποιου ποσού απαιτηθεί.

ΠΗΓΗ: https://www.dikaiologitika.gr/