Ο ΣΥΔΑΠΤΤ θα βρίσκεται πάντα απέναντι στις λογικές που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν νούμερα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΣΥΔΑΠΤΤ θα βρίσκεται πάντα απέναντι στις λογικές που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν νούμερα

08/03/2020
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ATTICA BANK

Συναδέλφισσες, -οι,

Την Πέμπτη 05/03/2020 πραγματοποιήθηκε από το σωματείο μας, παράσταση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα Αττικής , στο κτίριο του οδού Ομήρου 23, για τις απολύσεις ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, παραβρέθηκαν εργαζόμενοι που απολύθηκαν, αλλά και πλήθος συναδέλφων από τους υπαλλήλους του τακτικού προσωπικού, καθώς και αλληλέγγυων ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων από την Εθνική και την Eurobank. Επιπλέον παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής και εκπρόσωπος του Δ.Σ του Ε.Κ.Α.
Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας μοιράστηκε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται, ότι η απόφαση της διοίκησης της Attica Bank να «τελειώσει με την ενοικίαση» απολύοντας σχεδόν τους μισούς ενοικιαζόμενους, θυμίζει τον ισχυρισμό ότι το πρόβλημα της πείνας θα λυθεί σκοτώνοντας τους πεινασμένους …

Ωστόσο δεν παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η Τράπεζα προχώρησε σε προσλήψεις ενός αριθμού ενοικιαζόμενων σε θέσεις τακτικού προσωπικού, χρησιμοποιώντας σαν μοναδικό κριτήριο επιλογής το πτυχίο ανώτατης σχολής. Η Διοίκηση αναγνωρίζει εμπράκτως αυτό που διαχρονικά έχουμε υποστηρίξει, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Τράπεζας, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις, έχουν υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση τη τράπεζα επί σειρά ετών, και η αξιοποίηση τους σε θέσεις τακτικού προσωπικού μόνο όφελος θα φέρει προς τη Τράπεζα.

Όμως η Τράπεζα αποφασίζει να πετάξει εκτός Τράπεζας, εργαζόμενους που την έχουν υποστηρίξει για χρόνια με πίστη και αφοσίωση. Εργαζόμενοι που εργάστηκαν μέχρι και 72 συνεχόμενες ώρες για να εξασφαλιστεί η πορεία αυτής της Τράπεζας όταν οι συγκυρίες ήταν δύσκολες, επιβραβεύονται με τον χειρότερο τρόπο: την απόλυση.

Τελικά η πίστη, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση πληρώνονται με τη καταγγελία της σύμβασης και τη πλήρη αδιαφορία για τον/την εργαζόμενο.

ΕΝΑΝΤΙΑ στις λογικές που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν νούμερα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

Το ΔΣ