ΣΤΙΣ 02/02 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΣΤΙΣ 02/02 ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η CYTA…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΤΙΣ 02/02 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΣΤΙΣ 02/02 ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η CYTA…

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από Vodafone και Cyta για την επιτυχή εξαγορά, για τους εργαζόμενους πρέπει να σημάνει συναγερμός. Η ολοκλήρωση και η επιτυχία των επιχειρηματικών σχεδίων των μονοπωλιακών ομίλων, οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί για το ποιος θα βγει χαμένος και ποίος κερδισμένος σε αυτήν την κούρσα, δεν σχετίζονται με τη ευημερία των εργαζόμενων. Η προστασία των δικαιωμάτων μας, η πάλη για τη διεύρυνσή τους στο σήμερα με βάση τις ανάγκες μας, δεν είναι ευγενικές παραχωρήσεις των εργοδοτών αλλά δικός μας αγώνας για την κατάκτησή τους.

Είναι ουσιαστικό σε αυτή τη φάση οι διεκδικήσεις μας να είναι αποφασιστικές και κυρίως να καταλάβουμε το πιο σημαντικό: ότι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να τις επιβάλλουμε. Δεν μπορούμε να πάμε με τη λογική «να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά». Για εμάς, τους εργαζόμενους στη Cyta, στη Vodafone, στην 360connect, σε όλον τον κλάδο, είναι μια μάχη που έχουμε να δώσουμε στην οποία δεν χωράνε εκπτώσεις. Οι σχεδιασμοί των εργοδοτών είναι συγκεκριμένοι και το κίνητρό τους, αυτό που καθορίζει τα πάντα είναι η κερδοφορία τους. Οι καπιταλιστές επενδύουν, σχεδιάζουν τοποθετούν τα κεφάλαιά τους ανάλογα με το τι είναι προσοδοφόρο και καλύτερο για την ανταγωνιστικότητά τους.Γι αυτό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν δουν ότι κάτι δεν τους συμφέρει πια το κλείνουν, το αλλάζουν.

Αντίστοιχα και το δικό μας το κίνητρο πρέπει να είναι καθαρό. Οι όροι δουλειάς μας, το σύνολο της ζωής μας που αντικειμενικά μπορεί να ικανοποιηθεί στο σήμερα με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν, δεν χωράει παζαρέματα ούτε μπορούμε να δεχτούμε για τη ζωή μας να εξαρτάται από τα κέφια του κάθε εργοδότη.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ

Αυτή η στάση δεν μας ταιριάζει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τι θα γίνει. Ξέρουμε τι θα γίνει. Τα δικά μας τα σχέδια πρέπει να είναι μακρόπνοα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ως λύση τα ψίχουλα που μας ρίχνουν από το τραπέζι. Εμάς πρέπει να μας νοιάζει ολόκληρη η πίτα γιατί εμείς τη φτιάξαμε. Όλη αυτή η κερδοφορία των επιχειρήσεων, τα κεφάλαια, οι επενδύσεις δεν θα υπήρχαν χωρίς τη δική μας εργασία. Δεν είναι ρεαλιστικό λοιπόν να δεχόμαστε τα ψίχουλα αλλά βγαίνοντας μπροστά και διεκδικώντας να καρπωθούμε αυτό που μας ανήκει. Τον πλούτο που παράγουμε. Να παλέψουμε για πλήρη, μόνιμη και σταθερή εργασία.

 ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δεν μπορεί να είναι ατομική η λύση σε ένα συλλογικό πρόβλημα. Μέσα από την οργάνωσή μας μπορούμε και πρέπει να δώσουμε αποφασιστική απάντηση. Γι αυτό χρειάζεται να έχουμε καθαρό, ποιος φταίει, τι πρέπει να κάνουμε και με ποίον πρέπει να πάμε. Η αιτία δεν βρίσκεται στην κακοδιαχείριση αλλά στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής που έχει σαν κίνητρο το κέρδος. Αυτό λοιπόν πρέπει ο αγώνας μας σε όλον το κλάδο αλλά και γενικά να βάζει στο στόχαστρο. Η ικανοποίηση των αναγκών μας στο σήμερα πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης και πάλης μέσα από συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις. Το ΣΕΤΗΠ, οι ταξικές δυνάμεις δίνουμε καθημερινά τη μάχη απέναντι στην εργοδοσία και τα σχέδιά της. Απέναντι σε οργανωμένες λογικές που μας λένε να περιμένουμε και αρκούνται σε αγώνες με ημερομηνίες λήξης, μακριά όμως από την πραγματική ουσιαστική συζήτηση σε αυτή  τη βάση με τους εργαζόμενους.

 Ο αγώνας μας λοιπόν πρέπει να αφορά και το σήμερα και το αύριο. Χρειαζόμαστε ένα κίνημα ισχυρό με μαζικά Σωματεία που να έχουν ζωή, με πρωτοβουλίες και αποφάσεις που να αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους. Με αιτήματα και στόχους πάλης που να αφορούν το σύνολο της ζωής των εργαζόμενων που μπορεί στο σήμερα να είναι όχι απλά καλύτερη αλλά διαφορετική. Χρειαζόμαστε ένα κίνημα και Σωματεία που να συγκρούονται και να μην βολεύονται, να μη τα διπλώνουν και να καλλιεργούν αυταπάτες μιας καλύτερης διαχείρισης του συστήματος. Που να οργανώνουν την πάλη απέναντι στην επίθεση των μονοπωλίων και των πολιτικών εκφραστών τους που νομοθετούν για χάρη τους, απέναντι στις ενώσεις τους ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ και όχι να λένε «αυτά δεν είναι συζήτηση» για το τώρα. Είναι η βάση της συζήτησης και για το τώρα και για τις μάχες του αύριο. Ενισχύουμε την γραμμή εκείνη μέσα στο κίνημα που δεν πιστεύει ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των εργοδοτών είναι κάπου στη μέση και ότι στα πλαίσια μιας καλής διαπραγμάτευσης και οι δυο κερδίζουν.

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ – ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

 Παλεύουμε για:

  • Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας
  • Καμία αλλαγή προς το χειρότερο εργασιακών συνθηκών και απολαβών
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω και κατοχύρωση τους με την υπογραφή επιχειρησιακών και κλαδικής σύμβασης

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ CYTA ΣΤΙΣ 02/02

 Προχωράμε σε:

  • Απεργιακές φρουρές στα Κτήρια της Αλεξάνδρας και της Μεταμόρφωσης στις 07:00
  • Συγκεντρώσεις στα δύο κτήρια στις 10:00
  • Συνελεύσεις των εργαζόμενων τις ώρες της συγκέντρωσης