Υπερωρίες θα δουλέψει το ΣΕΠΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπερωρίες θα δουλέψει το ΣΕΠΕ

Εντατικοποίηση των ελέγχων με 24ωρη βάρδια για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας της εργατικής νομοθεσίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη ελέγχου επιθεώρησης επιχειρήσεων εκμεταλλεύσεων και εργασιών οι οποίες, ως εκ της φύσεως του αντικειμένου της οικονομικής τους δραστηριότητας, λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδος

Την υπερωριακή απασχόληση 900 υπαλλήλων περίπου που υπηρετούν στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και συνδράμουν στο έργο του, για το 2018, ενέκρινε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, με απόφασή της, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη ελέγχου επιθεώρησης επιχειρήσεων εκμεταλλεύσεων και εργασιών οι οποίες, ως εκ της φύσεως του αντικειμένου της οικονομικής τους δραστηριότητας, λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδος, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιχειρήσεις συνεχούς πυράς, μεταφορικά μέσα, κλπ, προς διαπίστωση της εφαρμογής των κείμενων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας από υπαλλήλους που υπηρετούν ή συνδράμουν το έργο του ΣΕΠΕ, καθώς και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τις μνημονιακές υποχρεώσεις του ΣΕΠΕ, που απορρέουν, ιδίως, από το Ν. 4046/2012 και το Ν. 4093/2012.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο ανωτέρω αριθμός των υπαλλήλων μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί με αντίστοιχη μείωση ή αύξηση του αριθμού των ωρών ανά υπάλληλο, χωρίς, όμως, ο συνολικός αριθμός των ωρών να υπερβεί τις 96 ώρες ανά υπάλληλο το εξάμηνο. Η νυχτερινή εργασία θα παρέχεται από τις 22:00 μέχρι τις 06:00.

Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση ορίζονται οι προϊστάμενοι των περιφερειακών διευθύνσεων του ΣΕΠΕ και για την κεντρική υπηρεσία ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, οι οποίοι θα βεβαιώνουν την πραγματοποίηση των υπερωριών και την εκτέλεση του αντίστοιχου έργου.

Πηγή : ΑΠΕ