Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα στα Πλυντήρια Ερμής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα στα Πλυντήρια Ερμής

Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι της «Πλυντήρια Ερμής ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης» για τα δεδουλευμένα τους

Με στόχο να μπλοκάρουν τη μετακίνηση των περιουσιακών της στοιχείων και να εξασφαλίσουν την καταβολή δεδουλευμένων τους.

Στις 8/2 αναμένεται να συζητηθούν στα ελληνικά δικαστήρια τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατά της εταιρείας «Πλυντήρια Ερμής ΑΒΕΕ- Ιτιμούδης» 40 εργαζόμενοι με στόχο να μπλοκάρουν τη μετακίνηση των περιουσιακών της στοιχείων και να εξασφαλίσουν την καταβολή δεδουλευμένων τους.

‘Οπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας -Ιματισμού και Βαφείων, Ντίνα Ταχταλίδου, «η εταιρεία οφείλει συνολικά στους 40 εργαζομένους της (20 μόνιμο προσωπικό), ποσό 500.000 ευρώ, που αφορά σε δεδουλευμένα έξι μηνών και σε επιδόματα, δώρα και υπερωρίες». Πάντως, σε επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον δικηγόρο της εταιρείας, Ανδρέα Ταγαράκη, αυτός τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση το ποσό που οφείλεται δεν είναι αυτό που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, και αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε».

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Ταγαράκη, ανέστειλε τη λειτουργία της στις αρχές Οκτωβρίου, λόγω οικονομικών δυσκολιών και πτώσης της δουλειάς. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι μέχρι τον Οκτώβριο απασχολούνταν κανονικά στην επιχείρηση, η οποία τον Νοέμβριο, έδωσε αναγκαστικές άδειες, χωρίς να καταβάλει μισθούς. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους εργαζομένους πως από τον Φεβρουάριο του 2018 θα πιάσουν πάλι δουλειά. Με σημερινή ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) εκφράζει τη στήριξή του στους εργαζόμενους.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ