ΟΙΕΛΕ: Σχολάρχες σε ρόλο ΟΟΣΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΙΕΛΕ: Σχολάρχες σε ρόλο ΟΟΣΑ
  • «Βασιλικότερους του βασιλέως» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας τους σχολάρχες, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους ζητούν εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών του ΟΟΣΑ για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και παράλληλη κατάργηση της «ωρίμανσης».

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) δείχνει όψιμο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά κενά στα δημόσια σχολεία μόνο για να παραπονεθεί για τη διασάλευση της λειτουργίας των επιχειρήσεων των εκπροσώπων τους, αφού όπως αναφέρει «πολλοί ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εγκαταλείπουν την τάξη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς καλούνται σε θέση αναπληρωτών με χρονικό περιθώριο ανάληψης υπηρεσίας λίγων ημερών, αν όχι ωρών» και για να υποστηρίξει τελικά ότι «οι τεράστιες ανάγκες για αναπληρωτές είναι σε μεγάλο βαθμό πλασματικές: προκύπτουν κυρίως από τον πολύ χαμηλό (όπως προκύπτει από τις μελέτες του ΟΟΣΑ) μέσο όρο εβδομαδιαίων ωρών μαθήματος που διδάσκει ένας εκπαιδευτικός στην χώρα μας και την παγκόσμια πρωτοτυπία το διδακτικό ωράριο να μειώνεται σταδιακά από τις 24 εβδομαδιαίες ώρες έως και τις 21 στην

Πρωτοβάθμια και από τις 23 έως και τις 18 στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την πάροδο του χρόνου. Μια εκλογίκευση του ωραρίου αυτού προς τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ με κατάργηση της ωρίμανσης θα αποκάλυπτε ότι τα πραγματικά κενά είναι πολύ λιγότερα και το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό πολύ χαμηλότερο».

Στα παραπάνω αντέδρασε άμεσα η ΟΙΕΛΕ, όπως ήταν φυσικό, λέγοντας ότι αν εφαρμοστεί η πρόταση των σχολαρχών (σ.σ. δηλαδή του ΟΟΣΑ) θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών και εκατοντάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και σε σημαντικές μειώσεις μισθών, και σε επιπλέον αύξηση ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς με μεγαλύτερη προϋπηρεσία.

«Η πρότασή τους αυτή δεν γίνεται ούτε για το καλό της εκπαίδευσης ούτε για το καλό της κοινωνίας. Γίνεται αποκλειστικά για τα δικά τους ταμεία καθώς φιλοδοξούν, μετά από τα δώρα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια, να μειώσουν έτι περαιτέρω το εργασιακό κόστος» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.


ΠΗΓΗ: efsyn.gr