“Πόρτα”από Βρούτση σε 580 εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Πόρτα”από Βρούτση σε 580 εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ
  • Συνάντηση με αντιπροσωπεία των υπό απόλυση εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται στο Δήμο Πατρέων, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Ο υπουργός, όπως άλλωστε δήλωσε και στους δημοσιογράφους αργότερα, ήταν σαφής, αφού είπε πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει καθώς είναι συμβασιούχοι και κατά συνέπεια από την στιγμή που η σύμβαση τους λήγει απολύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο Υπουργούς τους έδειξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδους καθώς τους εξήγησε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του ΟΑΕΔ το οποίο είναι 8 μηνών και δεν μπορεί να υπάρξει ανανέωση. 

Είναι αδύνατον να υπάρξει συνέχεια. Είμαστε όμως έτοιμοι να προκηρύξουμε τη νέα Κοινωφελή Εργασία για 35.000 άτομα, κάποια εκ των οποίων θα έρθουν και στην Αχαΐα“, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι, μετά την απόρριψη από τη Δικαιοσύνη της αίτησης προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει για να παραμείνουν στην εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνουν στο Δήμο Πατρέων, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό, άλλωστε, κατέθεσε και το πρωί στο Δικαστήριο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ: Left.gr