ΠΟΣΠΕΡΤ: Μετά την απεργία στον ΟΤΕ, η ΕΡΤ αγνόησε και τις κινητοποιήσεις στη ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Μετά την απεργία στον ΟΤΕ, η ΕΡΤ αγνόησε και τις κινητοποιήσεις στη ΛΑΡΚΟ
  • ΠΟΣΠΕΡΤ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες, από την πρώτη στιγμή δήλωσε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Ένας αγώνας που συνεχίζεται και που μας αφορά όλους, όχι μόνο γιατί είμαστε στην ίδια τάξη αλλά γιατί γνωρίζουμε  πολύ καλά, ότι μετά τη ΛΑΡΚΟ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα Αεροδρόμια, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Πειραιά κλπ, οι μισθωτοί στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, όλοι δηλαδή οι εργαζόμενοι θα περάσουμε  από τον «προκρούστειο πάγκο»  του νεοφιλελευθερισμού.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους  εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά  στο συλλαλητήριο  που θα γίνει στην Αθήνα το πρωί στις 11.00 στο κέντρο της Αθήνας, για να επαναλάβουμε στους «άριστους της σχολής του Σικάγου», πως η εξουσία τους δεν πηγάζει από τα διαπλεκόμενα με αυτούς συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά από τον λαό όπως ορίζει το πρώτο άρθρο του Συντάγματος (θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. ‘Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού και του έθνους…) και πως «Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους» (άρθρο 25, παρ.1Σ). Και για να πάψει  η κυβερνητική κοροϊδία περί ανάπτυξης και εξυπηρέτησης του κοινού καλού, τους θυμίζουμε ότι «κοινωνικό κράτος δικαίου» δεν είναι αυτό που υπηρετεί την ακόρεστη διάθεση των λίγων να συγκεντρώνουν διαρκώς πλούτο στα σεντούκια τους με κάθε μέσο και τρόπο, αλλά εκείνο που εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση και την κοινωνική συνοχή, δηλαδή  εκείνο που προστατεύει τον εργάτη, τον μικροεπαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, το παιδί, τον  πρόσφυγα, τον μετανάστη, τον κάθε αδύναμο κι όχι αυτό που τους δίνει βορά στα νύχια των αρπακτικών της διαπλοκής.


Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΕΡΤ γιατί συνεχίζει να «στραγγαλίζει» την ενημέρωση και γιατί κώφευσε στην επιστολή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (παραδόθηκε στον κ. Καφαράκη και στον κ. Ζούλα από τις 09/01/2020 την οποία και επισυνάπτουμε στο τέλος) που ζητούσαν από αυτήν το αυτονόητο και συνταγματικά επιβεβλημένο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να τους δοθεί η δυνατότητα να ενημερώσουν το κοινό για τις θέσεις τους και να απαντήσουν σε όλα τα ψέματα που έχουν διαδοθεί από τα ΜΜΕ της διαπλοκής σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους σε αυτήν.
Από τη χειμερία νάρκη της ξύπνησε (;) η σύμπραξη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ.  

Χαρακτηρίζουμε ως κροκοδείλια τα όψιμα «δάκρυα» τους για την «επιλεκτική ή μονομερή ή ελλιπή κάλυψη της επικαιρότητας ακόμη και από την δημόσια Τηλεόραση». Να υποθέσουμε ότι θα εγκαλέσουν στην επιτροπή δεοντολογίας τα μέλη τους  που  βρίσκονται στην  ιεραρχία της ΕΡΤ, όπως έκαναν στο παρελθόν για άλλους συναδέλφους τους και πως Θα τους καταγγέλλουν αν και μας έχουν αποδείξει ότι η ευαισθησία τους είναι επιλεκτική και  πηγάζει από ιδιοτελείς σκοπούς, αν δεν εξυπηρετεί τις εντολές των αφεντικών.

Η χθεσινή τους ανακοίνωση είναι δήθεν για την ΕΡΤ, ωστόσο είναι συνέχεια άλλων κατάπτυστων ανακοινώσεων της «μαύρης χήρας» και των υποκόμων της και δηλώνει σαφώς ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι και γι’ αυτούς η καμαρίλα, η ρουσφετολογία και η …. ΜΑΧΗ για το βόλεμα των γνωστών παρατρεχάμενων, παντός καιρού.Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η αφερέγγυα ανίερη συμμαχία στο σημερινό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ «βαράει το νταούλι» στο ρυθμό που επιτάσσουν τα αφεντικά, η διαπλοκή και η κυβέρνηση.