Kαταγγελία Εργατικού Κέντρου Πατρών για απόλυση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kαταγγελία Εργατικού Κέντρου Πατρών για απόλυση

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη της πόλης μας την προσπάθεια τρομοκράτησης κυβέρνησης και εργοδοσίας ενάντια σε δεκάδες συνδικαλιστές που περιφρουρούσαν την απεργία που είχε προκηρύξει το ΕΚ Πάτρας στην εταιρία, Ανδριόπουλος Ν. & Η. UNISOL A.Ε, βιομηχανία διογκωμένης πολυστερίνης, στο Ρίο Πατρών. Η συγκεκριμένη εταιρία τις προηγούμενες μέρες προχώρησε στην τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, συνάδελφου Λαβράνου Στέφανου. 

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενους που από τα χαράματα περιφρούρησαν την απεργία και απέτρεψαν κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων, που ακύρωσαν στην πράξη την εντολή της Εισαγγελίας Πατρών για συλλήψεις και διάλυση της απεργιακής κινητοποίησης με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. 

Η εργοδοσία χρησιμοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν παραχωρήσει οι κυβερνήσεις προσπαθεί να ποινικοποιήσει των αγώνα εργαζομένων και συνδικάτων,  τη δράση και τον αγώνα του ίδιου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Έχει πάρει αέρα η εργοδοσία από την προσπάθεια της κυβέρνησης αυτό το διάστημα για περιορισμό των διαδηλώσεων και την προσπάθεια να βάλει χέρι στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στη λειτουργία και δράση του. 

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Συνεχίζουμε!

Απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου η οποία δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν θίγει μόνο προσωπικά τον ίδιο και την οικογένειά του. Βάζει στο στόχαστρο συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες. 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας καλεί όλους τους εργαζομένους, τα σωματεία τους, να τσακίσουν στην πράξη το φόβο και την τρομοκρατία, να απαντήσουν στη νέα αυτή πρόκληση της εργοδοσίας με μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση που έχει προκηρύξει το ΕΚ Πάτρας, έξω από το εργοστάσιο, στις 6:00πμ.

Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»