Σταθμάρχες και Μηχανοδηγοί ενάντια στο συνδικαλιστικό κατεστημένο της χώρας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σταθμάρχες και Μηχανοδηγοί ενάντια στο συνδικαλιστικό κατεστημένο της χώρας

Το πρώτο μέρος,από τα πολλά που θα ακολουθήσουν,διαδραματίστηκε χθες (14/1) στα Δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς δικάστηκε η προσφυγή του Σωματείου των Μηχανοδηγών και των Σταθμαρχών,ενάντια στο τελευταίο ΝΟΘΟ συνέδριο της Π.Ο.Σ. Σε μια δίκη που πλέον εξετάζονται μάρτυρες,παρατίθενται στοιχεία και κατατίθενται αποδείξεις,ως μάρτυρες ΥΠΕΡ των νόθων διαδικασιών και ΕΝΑΝΤΙΟΝ των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών προσήλθαν ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ -Κιουτσούκης) και ο Αν. Γεν.Γραμματέας της ΠΟΣ (ΠΑΜΕ-Παναγούλιας).

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά στον τρόπο που προσεγγίζουν τα πράγματα,παρά τους “γυφτοκαυγάδες” στα συνέδρια της ΓΣΕΕ,εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να πείσουν ότι δεν υπήρξε καμία νοθεία στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣ και ότι καλώς αποκλείστηκε το Σωματείο των Σταθμαρχών και οι 2 αντιπρόσωποι των μηχανοδηγών.Ενδεικτικό του ΣΑΠΙΟΥ κατεστημένου που κυριαρχεί σήμερα στα συνδικάτα της χώρας,είναι ότι στην διαμάχη των 2 Πρωτοβάθμιων Σωματείων ενάντια στην νοθεία που διεξήχθη στο συνέδριο της ΠΟΣ και ΥΠΕΡ αυτής της νοθείας (& της ΠΟΣ) προσήλθε επίσημα η ΓΣΕΕ, η οποία απέστειλε δικηγόρο για να στηρίξει τα όσα έγιναν στο συνέδριο της νοθείας (Διπλοψηφίες-Αποκλεισμοί) και ενώ έχει διορισμένη απο την δικαιοσύνη Διοίκηση!Τι είπαν σήμερα οι Κιουτσούκης – Παναγούλιας.

Ότι στις εκλογές του Σωματείου των μηχανοδηγών ψήφισαν 68 μαθητές(!!!) και όχι δόκιμοι μηχανοδηγοί,ότι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και ότι σωστά ακυρώθηκαν οι 2 σύνεδροι του Σωματείου μας.Ότι στις εκλογές του Σωματείου των Σταθμαρχών οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές (στην Αλεξανδρούπολη και την Λάρισα πχ) δεν είχαν εκλεγεί μέσω εκλογών και άρα και ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ δικαστικών αντιπροσώπων,ορθά αποκλείστηκε το Σωματείο.


Η ντροπή της εργατικής τάξης, ο γιαλαντζί κομμουνιστής,υποστήριξε μάλιστα ΕΝΩΠΙΟΝ πολλών συναδέλφων,ότι οι μαθητές (που ΔΕΝ υπάρχουν στην έλξη) θα έπρεπε να ψηφίζουν,αλλά εφόσον ο Νόμος λέει ότι δεν έχουν δικαίωμα,θα πρέπει να γίνει σεβαστός ο Νόμος.Το λιοντάρι της ΔΕΣΚ φυσικά,όταν βγαίνουν οι απεργίες παράνομες,καλεί τους εργαζόμενους να παρανομήσουν….. Ναι ξέρουμε,δεν είναι όλα ίδια. Απλά αυτός δεν είναι κομμουνιστής,πρώην ΠΑΣΟΚ (το χείριστο που συνεργάστηκε με την ΝΔ το 2012) θυμίζει σίγουρα. Κατηγορία γραφικού.Θα κάνει και Σωματείο στην τεχνική βάση,να σαρώσει τα πάντα.

Το ….λιοντάρι! Θύμισε τον συνδικαλιστή που όλοι αγαπάμε,αυτόν που κάτω από την Καρόλου την ημέρα της απεργίας για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επειδή δεν τον άκουγαν οι εργαζόμενοι, είπε δια μικροφώνου “που πήγαν άραγε, να πάρουν το χιλιάρικο;”.Και όταν ιδιωτικοποιούνταν η ΕΕΣΣΤΥ,δεν έκανε ούτε 1 μέρα απεργία.Έψαχνε να βρει και εκεί τους εργαζόμενους μάλλον.


Και που όταν βρίσκεται μπροστά στις Διοικήσεις,γίνεται…γατάκι.
Τέλος ο εργατοπατέρας Κιουτσούκης,υποστήριξε και αυτός ότι ψήφισαν …μαθητές στην έλξη, ότι οι εκλογές στην ΠΕΣΟΣΕ ήταν παράνομες…αλλά καλώς η ΠΟΣ καλεί την εκλεγμένη Διοίκηση του Σωματείου,για να συζητήσουν το σχέδιο δράσης για την επόμενη ΣΣΕ!
 Δηλαδή μας είπε ότι οι εκλογές ήταν παράνομες για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΣ,αλλά νόμιμες για να βγάζουν Διοικητικό Συμβούλιο! Οι ΙΔΙΕΣ εκλογές!


Αντικρουόμενες απόψεις; Όχι συνάδελφοι.Επαγγελματίες ΨΕΥΤΕΣ.
ΑΝ τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν δεκτά,στην Ομοσπονδία διορίζεται προσωρινή διοίκηση και κανείς απο τους 2 νόθους δεν θα συμμετέχει στο επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ.ΔΙΚΑΙΑ καθώς δεν εκπροσωπούν την ΓΝΗΣΙΑ εξεφρασμένη άποψη των σιδηροδρομικών.Η ιστορία θα έχει πολύ δρόμο ακόμα καθώς η απόφαση θα εκδοθεί σε 2 μήνες περίπου.Η σημερινή δίκη διήρκεσε 2 ώρες και 40 λεπτά,ενδεικτικό της προσοχής που δόθηκε απο την Πρόεδρο του δικαστηρίου.


ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφισβήτησε την νομιμότητα των εκλογών του Σωματείου των μηχανοδηγών,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ την δυνατότητα των δόκιμων μηχανοδηγών να ψηφίσουν,βαφτίζοντας τους…μαθητές!ΔΗΛΑΔΗ οι γελοιότητες του γραφικού Κλίτσα -φτιάχνει το…νέο Σωματείο για να διεκδικεί επιδοματάκια αντί βασικών μισθών- δεν υποστηρίχτηκαν.Όπως αναφέρθηκε, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.


Κάτι το οποίο ήξεραν και οι γραφικοί της ΣΥΠΕ και για αυτό ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ποτέ να προσφύγουν ενάντια στις εκλογές της ΠΕΠΕ.
ΓΙΑΤΙ είχαν ψηφίσει ΥΠΕΡ της εγγραφής των δόκιμων μηχανοδηγών.

Μάρτυρας υπέρ της ΠΕΠΕ ο συνάδελφος Τουρλής.

Μάρτυρας υπέρ της ΠΕΣΟΣΕ ο συνάδελφος Γενιδούνιας.


ΠΗΓΗ: Το στέκι της έλξης – Το blog των μηχανοδηγών