Μ. Μπεμπένης: Η Τράπεζα Πειραιώς τιμωρεί και εκδικείται τους εργαζόμενους της

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μ. Μπεμπένης: Η Τράπεζα Πειραιώς τιμωρεί και εκδικείται τους εργαζόμενους της

Για τις απολύσεις και όσα γίνονται σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων την Τράπεζα Πειραιώς μίλησε Στο Κόκκινο ο Μανώλης Μπεμπένης που είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς και αναφέρθηκε στην εκδικητική τακτική που υφίστανται συνάδελφοι του επειδή ουσιαστικά δεν δέχτηκαν να απολέσουν τα δικαιώματα τους.

Στον Νίκο Σβέρκο ο κ. Μπεμπένης μίλησε για τις πιέσεις και τους εκβιασμούς για την εξώθηση των εργαζομένων για εργασία σε άλλη, σε εισπρακτική εταιρία χωρίς ουσιαστικά συμβάσεις και δικαιώματα. Αυτοί που επέλεξαν να παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς μπήκαν οι περισσότεροι σε υποχρεωτική άδεια 12 εβδομάδων καθώς τους έλεγαν «δεν έχω που να σας βάλω» και ξεκάθαρα εκδικητικά και τιμωρητικά τους είχαν να κάθονται, επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Ο κ. Μπεμπένης εξήγησε πως όταν τελικά η διοίκηση πρότεινε θέσεις αυτές ήταν εκτός των περιοχών που οι εργαζόμενοι έμεναν μόνιμα και αυτό ήταν προσχηματικό και ξεκάθαρα εκδικητικό καθώς τους έδωσαν να… επιλέξουν σημεία – πινέζες στον χάρτη της Ελλάδας, παραγνωρίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν οικογένειες, παιδιά, θέματα υγείας κ.ο.κ. και θα έπρεπε να μεταναστεύσουν σε άλλες πόλεις ή σε νησιά.

Ο κ. Μπεμπένης αναφέρθηκε στην καταπάτηση της συμφωνίας της τράπεζας, αν και έγινε με την ΟΤΟΕ και έχει ισχύ νόμου, και το πως απολύθηκαν 13 εργαζόμενοι αφού η Πειραιώς κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας τους και στο γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας τήρησε τη γραμμή που χάραξε η Τράπεζα Πειραιώς και τους δήλωσε ότι θα έπρεπε να διαλέξουν ή ένα από τα 35 σημεία – πινέζες ή την εθελουσία.

Ο κ. Μπεμπένης σημείωσε ότι ζητούν την ανάκληση των απολύσεων, απαιτούν από το Υπουργείο Εργασίας να πάρει σαφή και κρυστάλλινη θέση και συνεχίζουν τον αγώνα τους.