ΠΟΕΥΠΣ: Παράνομη παρακολούθηση γραφείων συνδικαλιστικής οργάνωσης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕΥΠΣ: Παράνομη παρακολούθηση γραφείων συνδικαλιστικής οργάνωσης
  • Παράνομη παρακολούθηση γραφείων συνδικαλιστικής οργάνωσης μέλους της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και χώρων εργασίας υπαλλήλων.

Η ΠΟΕΥΠΣ καταγγέλλει την παράνομη και ποινικά κολάσιμη εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης  (καμερών με δυνατότητα καταγραφής και ήχου) στο χώρο των γραφείων της ΠΕΠΥΔ Ηπείρου και της Διοίκησης Νομού Ιωαννίνων, όπου στεγάζονται και τα γραφεία της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ. Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, όπως σχετικά ενημερωθήκαμε με έγγραφο της Ένωσης Περιφέρειας Ηπείρου, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο των τερματικών μηχανημάτων του ΠΕΚΕ Ηπείρου που βρίσκεται μεταξύ του ΠΕΚΕ και των γραφείων της Ένωσης Ηπείρου είχε εγκατασταθεί στην γυψοσανίδα προς την πλευρά των γραφείων της Ένωσης κάμερα με δυνατότητα καταγραφής ήχου  επιμελώς κρυμμένη και σε λειτουργία.

Προς το παρόν βεβαιωμένα έχει διαπιστωθεί και η ύπαρξη και δεύτερης κάμερας χωρίς να έχει βρεθεί το ακριβές σημείο τοποθέτησης της ενώ παρουσία μαρτύρων υπάλληλος του Π.Σ. παραδέχτηκε την τοποθέτησή της. (με προσωπική του ευθύνη;). Ήδη για το θέμα έχει επιληφθεί και ερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία όπου ο συνάδελφος Πρόεδρος ήδη έχει δώσει κατάθεση. Επίσης υπηρεσιακά διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε. από την Υπηρεσία.

Τα παραπάνω προσβάλλουν ευθέως την προσωπικότητα και ιδιωτικότητα των υπαλλήλων του ΠΣ.  Οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείπουν το δικαίωμα για προστασία της ιδιωτικής τους ζωής στο κατώφλι της εισόδου του χώρου εργασίας τους. Επίσης πλήττουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Ταυτόχρονα από το παραπάνω συμβάν  γεννώνται εύλογα ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης και σε βάθος διερεύνησης και πειστικών απαντήσεων. Το παραπάνω γεγονός είναι εξαιρετικά σοβαρό και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να εφησυχάζει. Ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται των δημοκρατικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων.

Η ΠΟΕΥΠΣ παρακολουθεί από κοντά και με υπευθυνότητα το όλο θέμα και θα επανέλθει μόλις υπάρχουν στη διάθεσή μας περισσότερα στοιχεία. Οφείλουμε πάντως να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε πλευρά ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε πρακτικές συγκάλυψης ή υποβάθμισης του παραπάνω θέματος από οποιονδήποτε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ