ΒΦΛ: Οι απολυμένοι επιστρέφουν

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΦΛ: Οι απολυμένοι επιστρέφουν

Ο Νίκος Βογιατζίδης, πρόεδρος των εργαζομένων, στην ΕΡΑ Καβάλας

Δεύτερη ημέρα χθες εργάστηκαν στο εργοστάσιο των λιπασμάτων οι πρώην απολυμένοι. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μέχρι και χθες στην εργασία τους επέστρεψαν 155 εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκαν εκτός παραγωγικής διαδικασίας αφού είχαν απολυθεί.

Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης που χθες μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας υπολογίζει ότι στη δουλειά θα επιστρέψουν 155 – 160 συνάδελφοί του. Το νούμερο φαίνεται να είναι μικρότερο των 180 που είχαν απολυθείς τη διάρκεια του 2016. Στην ΕΡΑ Καβάλας ο κ. Βογιατζίδης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Νομίζω ότι προχωράει το σχέδιο παρόλες τις μικρές ανωμαλίες που έχουν διαπιστωθεί αλλά είναι τόσο ασήμαντες στην παρούσα φάση που δεν είναι καν άξιες αναφοράς. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το σχέδιο επανένταξης όλων των εργαζομένων. Αυτό θα γίνει σταδιακά όπου περνάμε από γιατρούς εργασίας σταδιακά οι εργαζόμενοι και θα γίνει και ανάληψη των καθηκόντων μας στο επόμενο διάστημα. Δεν έχει καθοριστεί εντελώς ο αριθμός των απολυμένων που επιστρέφουν διότι κάποιοι εργαζόμενοι που θέλουν να αποχωρήσουν βρίσκονται σε συνεννόηση με τη διοίκηση. Υπολογίζω ότι γύρω στους 155 με 160 εργαζόμενοι θα είμαστε αυτοί οι οποίοι θα επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας»

Σύντομη διαδρομή της διαπραγμάτευσης

Δικαίωση για τους απολυμένους της ΒΦΛ: Διαβάστε τι περιλαμβάνει η «συμφωνία» του Υπουργείου Εργασίας

ΒΦΛ:Ξεκινάει ο 2ος Γυρος των Υπογραφών για την Επιστροφή των Εργαζόμενων στο Εργοστάσιο