ΕΚ Πάτρας: Καταγγελία για απόλυση συνδικαλιστή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚ Πάτρας: Καταγγελία για απόλυση συνδικαλιστή

«Την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή εργαζόμενου και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας,  Στέφανου Λαβράνου, από την εταιρεία «Unisol», βιομηχανία διογκωμένης πολυστερίνης στο Ρίο Πατρών», καταγγέλλει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. «Η απόλυση του συναδέλφου έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την προσπάθεια της εργοδοσίας του Ξενοδοχείου ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ να απολύσει συνδικαλιστή και μάλιστα τον Αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Νομού Αχαΐας.

Αυτό που η εργοδοσία δεν έχει μετρήσει καλά είναι ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Θα παλέψουμε για την ανάκληση κάθε απόλυσης με όλα τα μέσα. Κάθε απόλυση συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι αιτία πολέμου για μας.

Συνάδελφοι, κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Αυτό που λένε ορισμένοι συνάδελφοι ότι “όποιος τους πάει κόντρα, φεύγει”, ισχύει μόνο όπου βασιλεύει η σιωπή, τα σκυμμένα κεφάλια, η αποδοχή όλων των αντεργατικών μεθοδεύσεων. Όπου οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά και διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβής, η εργοδοσία τα βρίσκει σκούρα. Η απόλυση αυτή δεν πρέπει να φοβίζει κανένα συνάδελφο, αντιθέτως, να μας πεισμώσει, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Οι ίδιοι εργαζόμενοι χρειάζεται να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να τσακίσουν το φόβο και την τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθούν στο Σωματείο τους,

Απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου η οποία δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν θίγει μόνο προσωπικά τον ίδιο και την οικογένειά του. Βάζει στο στόχαστρο συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες.

Να γίνει τώρα υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας καλεί όλους τους εργαζομένους να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να σπάσουν στην πράξη την τρομοκρατία, να απαντήσουν μαζικά στη νέα αυτή πρόκληση της εργοδοσίας με αγώνες, με μαζική οργάνωση στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους κλέβουν κυβερνήσεις και εργοδοσία.

Καλούμε όλα τα σωματεία της πόλης μας, τους ίδιους τους εργαζόμενους, να συμπαρασταθούν στο συνάδελφο συνδικαλιστή και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ