Συνάντηση ΟΙΥΕ με ΚΕΔΕ για τις σχολικές καθαρίστριες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση ΟΙΥΕ με ΚΕΔΕ για τις σχολικές καθαρίστριες

 

Χθες, 19/12/2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΙΥΕ με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου, και συζητήθηκαν τα θέματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ο.Ι.Υ.Ε. ανέλυσαν τα αιτήματα των σχολικών καθαριστριών, με κυριότερο και πιο επείγον αυτό της έγκαιρης και άμεσης καταβολής σε μηνιαία βάση, των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Οι σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες σήμερα αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, 9.000 – 9. 500 εργαζόμενοι/νες σε σύνολο 12.000 εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων, εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, με πενιχρές αμοιβές, ενώ εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να αμείβονται με μνημειώδη καθυστέρηση.
Σε πνεύμα κατανόησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελούν οι καθαρίστριες των σχολείων της επικράτειας, αναφορικά με το δίκαιο των αιτημάτων, δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να βρεθεί λύση σ΄αυτό το χρόνιο πρόβλημα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
Ο κ. Παπαστεργίου δεσμεύτηκε, επίσης, για τη διερεύνηση της δυνατότητας ώστε η ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών να γίνεται ανά 3 σχολικά έτη.
Σε ό,τι μας αφορά ως ΟΙΥΕ θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα, για την τελική επίλυση των προβλημάτων των σχολικών καθαριστριών και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών.

Για την ΟΙΥΕ