ΣΕΥΤΠΕ: STOP στις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τράπεζας Πειραιώς! Τετάρτη 11/12 Απεργούμε!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΥΤΠΕ: STOP στις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τράπεζας Πειραιώς! Τετάρτη 11/12 Απεργούμε!

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εδώ και ένα χρόνο, με μονομερείς και παράνομες ενέργειες, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση στη μεγαλύτερη συστημική τράπεζα στην Ελλάδα. Επιχείρησε με απειλές και τρομοκρατία να υφαρπάξει τη συναίνεση των συναδέλφων στο πρώην RBU για την μετάβαση τους στο νεο σχήμα παρά τη συμφωνία που η ίδια υπέγραψε για εθελοντική συμμετοχή.

Τώρα με τις πρώτες παράνομες απολύσεις που πραγματοποίησε, τις πρώτες μετά από πενήντα χρόνια στις τράπεζες και έχοντας χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, εκθέτει την τράπεζα, στην κοινωνία στους εργαζόμενους, στο πελατειακό κοινό και μεταδίδει το πρόβλημα και στις άλλες Τράπεζες ξεσηκώνοντας τους συναδέλφους σε όλο τον κλάδο. Όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι σε αναβρασμό και πλέον φαίνεται ορατό ότι η κατάσταση να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ομόθυμα καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειες. Η Διοίκηση της Πειραιώς περιθωριοποιήται ακόμη και από τους φυσικούς τους σύμμαχους, τους άλλους τραπεζίτες, που εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις εξελίξεις στην Πειραιώς και φοβούνται μετάδοση των αναταραχών και στις άλλες συστηματικές τράπεζες ενώ οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ δηλώνουν ότι αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας της Τράπεζας Πειραιώς.

ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 11/12 ΑΠΕΡΓΟΎΜΕ !!
ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ !!