ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις 26 & 27/ 11

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις 26 & 27/ 11

Ως Δ.Σ. του Σωματείου ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου που καταθέτει προς ψήφιση η κυβέρνηση για «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕ», βάσει του οποίου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη σχετικά με τα εργασιακά θέματα του προσωπικού Ομίλου ΔΕΠΑ Α.Ε. και διεκδικούμε:

  • Καμιά περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στις εταιρείες Ενέργειας, διαφυλάσσοντας έτσι τον κοινωνικό χαρακτήρα της ενέργειας και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση της εργολαβοποίησης και των «εικονικών» Συμβάσεων σε όλες τις εταιρίες Ενέργειας, κανένας εργολάβος σε καμία εταιρεία Ενέργειας. Απευθείας εργασιακές σχέσεις και αναγνώριση προϋπηρεσίας με τον πραγματικό εργοδότη.
  • Ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων του κλάδου, με ίσους όρους αμοιβής και εργασίας!

Εν όψει της ψήφισης του Νόμου περί Ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, μετά από ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. της ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, με 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019, από 13.00 έως 17.00 και με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019, από 07.00 έως την Πέμπτη 28 Νοέμβρη 06.59 και καλεί όλα τα μέλη να συμμετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 26/11/2019, ώρα 14.00 έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και σε συγκέντρωση στις 27.11. 2019, ώρα 15.00 στη Χαλκοκονδύλη 30 και ώρα 17.00 στη Βουλή των Ελλήνων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ!

Για το Δ.Σ. του ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ

Η πρόεδρος                       Ο γενικός γραμματέας

Ελευθερία Καζαντζή      Πάνος Ασλανόπουλος