Μειωμένες εισφορές ζητούν ασκούμενοι – νέοι δικηγόροι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μειωμένες εισφορές ζητούν ασκούμενοι – νέοι δικηγόροι

Την καθιέρωση μειωμένων εισφορών ειδικά για τους νέους δικηγόρους, όπως ίσχυε και παλαιότερα, για να μπορέσουν να σταθούν στο επάγγελμα, ζητούν στελέχη της Ενωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων (ΕΑΝΔ).

Με κείμενό τους το οποίο, μεταξύ άλλων, συνυπογράφουν ο αντιπρόεδρος, ο γενικός γραμματέας καθώς και πρώην πρόεδροι της ΕΑΝΔ, εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας.

«Οι συνάδελφοι με περισσότερα έτη δεν έχουν οπωσδήποτε υψηλότερα εισοδήματα, ώστε να πληρώνουν υψηλότερες εισφορές», δηλώνουν οι δέκα δικηγόροι που καταθέτουν τις θέσεις τους με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

«Η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έκρινε αντισυνταγματική τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα, αλλά την επιβολή δυσανάλογα υψηλών συντελεστών. Δεν γίνεται ο δικηγόρος να καταβάλλει 20% (ήδη 13,33%) για την κύρια ασφάλιση, τη στιγμή που ο μισθωτός καταβάλλει μόλις 6%», αναφέρουν οι νέοι δικηγόροι στο κείμενό τους.

Προσθέτουν δε ότι οι ασκούμενοι πρέπει να απαλλαγούν συνολικά από την υποχρεωτική ασφάλιση, μέχρι να επανακατοχυρωθεί η ελάχιστη αμοιβή τους. «Πώς είναι δυνατόν η Ολομέλεια του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές τις υπερβολικά υψηλές εισφορές μας έναντι των μισθωτών, και αυτό να χρησιμοποιείται για να αυξηθούν περαιτέρω οι εισφορές μας, έστω και κατά 1 ευρώ;», αναρωτιούνται, τονίζοντας ότι όσο αυξάνονται οι εισφορές τόσο λιγότεροι θα μπορούν να τις πληρώσουν.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΨΙΝΗ