Απεργίες και αποκλεισμοί δρόμων στο Ιράκ για να πέσει η κυβέρνηση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απεργίες και αποκλεισμοί δρόμων στο Ιράκ για να πέσει η κυβέρνηση

Στον αποκλεισμό δρόμων της Βαγδάτης προχώρησαν σήμερα αντικυβερνητικοί διαδηλωτές με στόχο να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση, η οποία εδώ και πάνω από ένα μήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με το κίνημα διαμαρτυρίας.

«Οι δρόμοι έκλεισαν με εντολή του λαού» γράφει ένα πανό σε μία κίνηση που φαίνεται να πήρε την ιδέα από τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στο Λίβανο, όπου από τις 17 Οκτωβρίου έχουν μπλοκαριστεί επανειλημμένα μεγάλους δρόμους.

Η Σαντρ Σίτι, έχει αποκλειστεί τελείως, καθώς οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει γύρω δρόμους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες συνοικίες του ανατολικού τμήματος της ιρακινής πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού πρακτορείου.

«Τους δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στους δρόμους έως ότου πέσει η κυβέρνηση και αποχωρήσουν οι διεφθαρμένοι και οι κλέφτες» δήλωσε στο AFP ο 25χρονος Ταχσίν Νάσερ.

Μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από το συνδικάτο των εκπαιδευτικών, τα περισσότερα σχολεία αλλά και πολλοί άλλοι δημόσιοι θεσμοί στη Βαγδάτη και στα νότια της χώρας έμειναν κλειστά, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Στην Νασιρίγια εκτός από τα σχολεία, κλειστές είναι επίσης πολλές δημόσιες υπηρεσίες και ήδη έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν στους δρόμους διαδηλωτές, ενώ σε ένα πανό που έχει αναρτηθεί στην έδρα του επαρχιακού συμβουλίου αναφέρεται: «Κλειστό κατόπιν εντολής του λαού».

Στην αλ Χίλα, στην επαρχία της Βαβυλωνίας, νότια της Βαγδάτης, οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν ανοίξει, σύμφωνα με το AFP. Στην Βασόρα, στο νότιο τμήμα της χώρας, τα δημόσια σχολεία είναι κλειστά σήμερα για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις.

Από την 1η Οκτωβρίου οπότε ξεκίνησαν οι μαζικές κινητοποιήσεις τουλάχιστον 257 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί, ενώ οι ακτιβιστές έχουν πολλαπλασιάσει τα αιτήματά τους για ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής στη χώρα.

Αναδημοσίευση από efsyn.gr