Η κυβέρνηση προαναγγέλλει την ιδιωτικοποίηση του 24% της ΕΥΑΘ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κυβέρνηση προαναγγέλλει την ιδιωτικοποίηση του 24% της ΕΥΑΘ

Ειδικότερα διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του thepressproject:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε πως θα ξεπαγώσει το 24% των μετοχών της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Η πώληση αυτού του μεριδίου βρίσκεται στο «ψυγείο» του ΤΑΙΠΕΔ εδώ και χρόνια και φαίνεται πως η νέα κυβέρνηση θα επανεκκινήσει τη σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα και με πληροφορίες του alterthess.gr, την Τρίτη ο πρωθυπουργός προανήγγειλε στο 4ο EU – Arab World Summit την ιδιωτικοποίηση του 24% των μετοχών της ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ. Η πώληση αυτού του μεριδίου βρίσκεται στο «ψυγείο» του ΤΑΙΠΕΔ εδώ και χρόνια και φαίνεται πως η νέα κυβέρνηση θα επανεκκινήσει τη σχετική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε «ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση, με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, άλλων 23 περιφερειακών αεροδρομίων, και για την παραχώρηση σε ιδιώτες επτά σημαντικών μαρινών, που επίσης ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα διαθέσει το 24% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ. Με απλά λόγια η Ελλάδα αλλάζει, με «όχημα» την οικονομία».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως «επανατοποθετείται η Ελλάδα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη και κατά συνέπεια και στο χάρτη των Αραβικών χωρών ως ένας πρόσφορος τόπος επιχειρηματικών ευκαιριών και, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό πλέον, ως μια χώρα χαμηλού πολιτικού ρίσκου».

«Τα κεφάλαιά σας είναι ευπρόσδεκτα στην πατρίδα μας. Και θα βρείτε, για πρώτη φορά πιστεύω μια αντιμετώπιση η οποία να αρμόζει με το ενδιαφέρον σας να επενδύσετε στην Ελλάδα» δήλωσε απευθυνόμενος στους πιθανούς επενδυτές.

Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr