ΠΟΘΑ: Συλλαλητήριο των συνδικάτων Δευτέρα 15/1 στο Σύνταγμα ώρα 18:00

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΘΑ: Συλλαλητήριο των συνδικάτων Δευτέρα 15/1 στο Σύνταγμα ώρα 18:00

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων τη Δευτέρα 15/1 αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροαματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ:

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 18:00

Τα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας βρίσκονται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της Κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της τρόικα, προωθείται  το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Με τον τρόπο αυτό μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια στα οικογενειακά επιδόματα για τις τρίτεκνες οικογένειες, υπονομεύονται οι  διεκδικήσεις των εργαζομένων και το δικαίωμά τους στην απεργία. Επίσης μεταφέρονται στο Υπερταμείο που ελέγχουν οι δανειστές δημόσιες επιχειρήσεις και παραδίδονται τα λαϊκά σπίτια στα ξένα funds μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση ανατρέπει κατακτήσεις δεκαετιών του εργατικού κινήματος. Για την λήψη πλέον απόφασης για απεργία θα απαιτείται στα επιχειρησιακά σωματεία η παρουσία στη γενική συνέλευση του ½ των μελών δυσκολεύοντας την ύπαρξη απαρτίας.
Χωρίς οίκτο και σεβασμό εκπλειστηριάζεται πλέον η κατοικία της λαϊκής οικογένειας και ποινικοποιείται το δικαίωμα της διαμαρτυρίας.
Ταυτόχρονα οι δημόσιες επιχειρήσεις μεταφέρονται στο Υπερταμείο που το ελέγχουν οι δανειστές  με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημά τους σε οικονομικά συμφέροντα.

Διεκδικούμε

       Την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας, της ευνοϊκής ρύθμισης και του θεσμού της μεσολάβησης και διαιτησίας, την υπογραφή  εθνικής  γενικής  συλλογικής σύμβασης και την επαναφορά του κατωτάτου μισθού τουλάχιστον  στα 751 ευρώ.
         Την απόσυρση της ρύθμισης (για το 50+1%) στο δικαίωμα της απεργίας, καμία αλλαγή στον νόμο 1264/82.
         Την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, των ΕΛΠΕ και την παύση των ιδιωτικοποιήσεων όλων των δημόσιων επιχειρήσεων.
         Την απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία για κάθε λαϊκή εργατική οικογένεια και την νομοθετική προστασία και πέρα του 2018.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος αντιδρώντας στις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης, οι οποίες εξακολουθούν να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους αδύναμους και τους αδικημένους καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους να διατρανώσουν την αντίθεση τους σε αυτή την πολιτική και να μετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια των συνδικάτων την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, στις 18:00.

Ταυτόχρονα καλούμε την ΓΣΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να συντονίσει δυναμικά τον αγώνα. Μέσα από συσκέψεις με την παρουσία των συνδικάτων θα πρέπει να οδηγηθούμε σε ένα δυναμικό και αποτελεσματικό σχέδιο δράσεων, ξεπερνώντας τις μεθόδους εκείνες του παρελθόντος  που λειτουργούσαν ως πυροτεχνήματα.

ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.