Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 24/10 ώρα 5μμ Πλατεία Συντάγματος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 24/10 ώρα 5μμ Πλατεία Συντάγματος

Η ΕΑΚ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 24/10/2019 και ώρα 5.00 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στη ψήφιση του αντιαναπτυξιακού – αντεργατικού Πολυνομοσχεδίου που φέρνει η Κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται για να ψηφιστεί, με απευθείας υπόδειξη του ΣΕΒ, των μεγαλοεργοδοτών και του ΔΝΤ και το οποίο συνδέει την “ανάπτυξη” τους με το πετσόκομμα των μισθών, τον ασφυκτικό περιορισμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κατάργηση του δικαιώματος της Διαιτησίας – ΟΜΕΔ, γενικεύει και παγιώνει για τις επόμενες δεκαετίες τη φθηνή ευέλικτη εργασία. Επεκτείνει ακόμα και τη λειτουργία μιας σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων τις Κυριακές (όπως στις αποθήκες, στις εγκαταστάσεις διακίνησης προϊόντων και αλλού), δίνοντας ακόμα ένα χτύπημα στην Κυριακή – Αργία.

Το ίδιο νομοσχέδιο στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης ανάπτυξης νεοθατσερικού τύπου, επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών και όλων των κρατικών υποδομών (ενέργεια, νερό κλπ), εκχωρεί στους ιδιώτες εργολάβους μεγάλα κομμάτια της καθαριότητας, του πρασίνου, του φωτισμού κλπ στους Δήμους.

Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση της ΝΔ και χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία μνημονιακή υποχρέωση ή δέσμευση, από μόνη της αναλαμβάνει να κάνει κτήμα της την εφαρμογή ενός σκληρού νεοφιλελεύθερου προγράμματος, που θεσμοθετεί (σίγουρα και χωρίς κόπο) κέρδη για τους λίγους μέσα από το πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων και την κατάργηση κάθε προστατευτικής νομοθεσίας για τους εργαζόμενους.

Μαζί με τον Προϋπολογισμό και το Ασφαλιστικό που έπονται, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα δουν το ρολόι να πηγαίνει πίσω, στα πιο σκληρά χρόνια του Μνημονίου και να συνεχίσουν να είναι αιωνίως τα θύματα της νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης του ΣΕΒ, του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ουσιαστικά διαλυμένο στην κορυφή του.

Από τη μια πλευρά, το ΠΑΜΕ συνεχίζει την τυχοδιωκτική πολιτική που έχει καταστήσει τη ΓΣΕΕ όμηρο των δικαστηρίων αλλά και από την άλλη οι πλειοψηφικές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) συνεχίζουν με άλλοθι την παραπάνω κατάσταση να ακολουθούν μια τακτική ακινησίας, αφωνίας και χαμηλών τόνων απέναντι στην Κυβέρνηση και τις αντεργατικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Σήμερα, ο αγώνας περνάει στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων τους, και στον αγωνιστικό συντονισμό που πρέπει να επιδείξουν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για να αποτελέσουν το ανάχωμα στο Πολυνομοσχέδιο αλλά και στις αντεργατικές – νεοφιλελεύθερες πολιτικές που καθημερινά θα ξετυλίγονται από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.

ΠΕΜΠΤΗ 24/10/2019 και ΩΡΑ 5.00 μ.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.