Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι της Πάτρας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι της Πάτρας

Με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων προχωρούν στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνοντας παράλληλα και δράσεις στην πόλη μας προς ενημέρωση των πολιτών.

Αύριο και μεθαύριο στον απεργιακό χορό μπαίνουν οι ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα κτλ.) και την Πέμπτη θα μπει λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αποκομιδή σκουπιδιών θα γίνεται κανονικά από τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα της πόλης, ενώ πλήρες έργο καθαριότητας (αποκομιδή, πλύσιμο δρόμων, σάρωση κτλ.) θα γίνεται και στις λαϊκές αγορές της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Μιλώντας για το θέμα «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών Οδηγών του Δήμου Πατρέων σημείωσε ότι η αίθουσα όπου διεξήχθη η γενική συνέλευση ήταν κατάμεστη καθώς ο κόσμος έχει καταλάβει την σοβαρότητα του θέματος.

«Έχουμε ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας για να πάρει απόφαση για τον αναπτυξιακό νόμο. Είμαστε 1.200 εργαζόμενοι στο Δήμο και ζητάμε από του 49 να μαζευτούν και να αποφασίσουν για να στηρίξουν τους υπαλλήλους τους. Αυτό το αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει δώσει «γη και ύδωρ». Κάποιοι νόμοι υπάρχουν από προηγούμενες κυβερνήσεις, πλέον δεν θα χρειάζεται καν η απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης μπορούν να δοθούν κομμάτια ανταποδοτικών υπηρεσιών με τον εργολάβο να παίρνει απευθείας τα χρήματα, χωρίς να μπαίνουν καν στα ταμεία του Δήμου. Θα πάρουν τα κομμάτια φιλέτα και δεν θα μπορούν έτσι να υπάρξουν οι υπηρεσίες του Δήμου για να δουλέψουν. Αυτό έχει γίνει σε πολλούς Δήμους. Δεν είναι τυχαίο που τα Γιάννενα μετά από 4 χρόνια στον ιδιώτη τα σκουπίδια επιστρέφουν στον Δήμο.

Οι ανταποδοτικές υπηρεσίες απλά ανοίγουν τους ασκούς το Αιόλου. Ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους να πάρουν το Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο με δύο ευρώ την πράξη, να πάρουν τις οικονομικές υπηρεσίες άρα να μην μπορούν να κρατήσουν τα αποθεματικά, να μην μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική ο Δήμος κ.α.», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδριανός.

Επισήμανες πάντως ότι στόχος των εργαζομένων δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες γι αυτό και από τις 12:00 τα μεσάνυχτα βγήκαν απορριμματοφόρα στους δρόμους.

«Δεν βρήκαμε ευκαιρία να μην δουλέψουμε. Την πόλη μας την θέλουμε καθαρή, τους δημότες του θέλουμε δίπλα μας. Τα συσσίτια θα γίνουν κανονικά, τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργήσουν κανονικά. Δεν πάμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην πόλη μας, να καταλάβουν οι συμπολίτες ότι υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας και την πόλη μας. Εάν γίνει αυτό που θέλουν δεν θα είμαστε μια αυτόνομη πόλη, θα εξαρτιόμαστε από άλλους», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: stokokkino.gr