Ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικαλιστών και φρένο στις απεργίες από την κυβέρνηση της ΝΔ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηλεκτρονικό φακέλωμα συνδικαλιστών και φρένο στις απεργίες από την κυβέρνηση της ΝΔ

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη τίθενται τα συνδικάτα αλλά και οι απεργίες. Προωθούνται αλλαγές στο νόμο περί συνδικαλισμού, με ηλεκτρονική καταγραφή συνδικαλιστικών οργανώσεων, στελεχών και συνδικαλιστών.

Παράλληλα, θα επέλθουν αλλαγές στις διαδικασίες για την κήρυξη απεργίας από τους εργαζόμενους, με θεσμοθέτηση …ηλεκτρονικής ψήφου.

Ο «μεγάλος αδελφός» θα έχει μητρώο με ονόματα και στοιχεία για όλους τους συνδικαλιστές. Στα σκαριά είναι το ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών, όπως εξήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός εμφάνισε την ηλεκτρονική καταγραφή σαν βήμα εκσυγχρονισμού κατά του οργανωτικού συνδικαλιστικού κατακερματισμού και σαν εργαλείο για να μην ξανασυμβούν αντιπαραθέσεις και αμφισβητήσεις όπως αυτές που εξελίχθηκαν πριν από λίγους μήνες στη ΓΣΕΕ. «Δημιουργούμε ηλεκτρονικό μητρώο για πρώτη φορά συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών, για να ξέρουμε πλέον και να αντιμετωπίσουμε τον οργανωτικό κατακερματισμένο συνδικαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Το καταγράφουμε ηλεκτρονικά και γνωρίζουμε πλέον και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους συνδικαλιστές και τα στελέχη , ποιοι είναι. Αυτό έλειπε», είπε.

Όσον αφορά στο θέμα της απεργίας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε κατά την ομιλία του: «Καθιερώνουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες της απεργίας. Για να υπάρχει το δικαίωμα στον κάθε εργαζόμενο να έχει το δικαίωμα να ψηφίζει και όχι οι λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς όπως γινόταν δεκαετίες, χρόνια στην πατρίδα μας».

 

πηγή :koutipandoras.gr