ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας δεν είναι προαιρετική

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.: Η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας δεν είναι προαιρετική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

 

 

12/7/2019

Συναδέλφισσες, -οι,

 

 

Όπως θα γνωρίζετε η εταιρεία Action Line ακολουθεί τη πρακτική των συνεχόμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου για εργαζόμενους που απασχολούνται πάνω από τρία χρόνια και με πάνω από τρεις ανανεώσεις. 

Υπενθυμίζουμε ότι «εφόσον η χρονική διάρκεια των διαδοχικών συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπερβαίνει συνολικά τα τρία (3) έτη, τεκμαίρεται ότι με αυτές επιδιώκεται η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης με συνέπεια τη μετατροπή αυτών σε συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Αν στο χρονικό διάστημα των ετών (3) ετών ο αριθμός των ανανεώσεων, διαδοχικών συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας υπερβαίνει τις τρεις (3), τεκμαίρετε ότι με αυτές επιδιώκεται η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης με συνέπεια τη μετατροπή των συμβάσεων  αυτών  σε συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου».

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει το Σωματείο μας σε συνάντηση με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο και τη Διευθύντρια της εταιρείας έχει ήδη θέσει το θέμα. Ζητήσαμε τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και λάβαμε την απάντηση ότι η εταιρεία «δεν έχει τη δυνατότητα κάλυψης συμβάσεων αορίστου χρόνου» διότι είναι μικρή.  Ωστόσο η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας δεν είναι προαιρετική.

Το Σωματείο μας κατέθεσε αίτημα για σύγκλιση τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο για το θέμα αυτό. Η συνάντηση έχει οριστεί για τη Πέμπτη 18/7/2019 με πρόσκληση – την οποία σας επισυνάπτουμε – προς την Action Line και την Εθνική Τράπεζα όπως είχαμε ζητήσει.

Συνάδελφοι –ισσες, θυμίζουμε τη νίκη του Συλλόγου μας με μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους εργαζόμενους στην εταιρεία Mellon Technologies. Ύστερα από αντίστοιχη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας – 21/12/2015 – και τις επίμονες διαπραγματεύσεις του Συλλόγου μας εργαζόμενοι που απασχολούνταν ακόμα και επτά ή οχτώ χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπέγραψαν συμβάσεις αορίστου! Η εργατική νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις εταιρείες  και είμαστε εδώ για να το εξασφαλίσουμε.

Το Δ.Σ.