EAK: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο EAK: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΕΒ ΣΤΟ ΣτΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ

 «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ»

 

Ο ΣΕΒ, του οποίου ο μέχρι πρόσφατα Γενικός Διευθυντής Α. Σκέρτσος διορίστηκε από προχθές δεξί χέρι του Πρωθυπουργού, προεξοφλώντας προφανώς την κυβερνητική αλλαγή, βιάστηκε ήδη από την τελευταία προεκλογική εβδομάδα να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τον κατώτατο μισθό: τις τριετίες προϋπηρεσίας των εργαζομένων.

Για αυτό και κατέθεσε στις 2 Ιουλίου (5 μέρες μόλις πριν τις εκλογές) προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητά την ακύρωση της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας στην οποία προβλέπεται η προσαύξηση του νέου κατώτατου μισθού από 1/2/2019, με βάση την προϋπηρεσία των μισθωτών (τριετίες).

Ο ΣΕΒ ουσιαστικά ζητά την επαναφορά των μνημονιακών νόμων της περιόδου 2012 – 2013 (Ν. 4093/2012 & Ν.4172/2013 και ειδικότερα τη διάταξη όπου ο κατώτατος μισθός ορίζεται ως «μοναδιαία αξία (ποσό) αναφοράς». Με άλλα λόγια, ο κατώτατος μισθός να είναι ένα μοναδικό ποσό χωρίς αυξήσεις τριετιών προϋπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι με την ίδια νομοθεσία είχε καταργηθεί και η προσαύξηση 10% για τους έγγαμους εργαζόμενους (επίδομα γάμου), η οποία διατηρήθηκε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΕΒ με την κίνηση του αυτή, αμφισβητεί ταυτόχρονα και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 Ευρώ από 586 Ευρώ που είχε καθηλωθεί για πάνω από 6 χρόνια με τη διαβόητη ΠΥΣ 6/2012.

Με την ηγεσία του ΣΕΒ ήδη σε υψηλά κυβερνητικά πόστα και με την επαναφορά στο Υπουργείο Εργασίας τη γνωστή αντεργατική ηγεσία της πιο σκληρής μνημονιακής περιόδου, που τσάκισε ότι εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει ζωντανό, οι οιωνοί για τους εργαζόμενους την επόμενη περίοδο είναι κατάμαυροι.

Με τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ να έχουν τιναχθεί βίαια στον αέρα από τον απίστευτο καταστροφικό κομματικό τυχοδιωκτισμό του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και να υπολειτουργούν σήμερα με διορισμένες διοικήσεις, δίνοντας με τον τρόπο αυτό το καλύτερο δώρο στους εργοδότες και τον ΣΕΒ, η πραγματική ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση και η γείωσή του με τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος

Οι δυνάμεις της ΕΑΚ καλούν όλες τις δυνάμεις του εργατικού – συνδικαλιστικού  κινήματος να αναλογιστούν τις μεγάλες ευθύνες όλων όσων έχουμε την υποχρέωση της ταξικής εκπροσώπησης των εργαζομένων και από σήμερα να ξεκινήσουμε μια σοβαρή προσπάθεια πραγματικής αναζωογόνησης των συνδικάτων από τα κάτω, να ξανασυναντηθούμε με τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, να γίνουν άμεσα συνέδρια σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ και να οργανώσουμε την αντίσταση της εργατικής τάξης απέναντι στις διαφαινόμενες εξελίξεις με πρώτο σταθμό τη ΔΕΘ.