Α.Π. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Όπου γάμος και χαρά, η «Βασίλω» πρώτη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Α.Π. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Όπου γάμος και χαρά, η «Βασίλω» πρώτη

Ιούλιος 2019: η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση του κράτους, διορίζοντας βεβαίως τους Υπουργούς της αρεσκείας της.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει η κ. Λίνα Μενδώνη, ως εξωκοινοβουλευτική και μέλος του ΚΙΝΑΛ. Η Νέα Δημοκρατία θεώρησε, με λίγα λόγια, ότι το καταλληλότερο άτομο για τη θέση αυτή είναι η αρχαιολόγος κ. Μενδώνη, η οποία και αποδέχτηκε την πρόταση του κυβερνώντος κόμματος. Η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ), διαγράφει την Υπουργό Πολιτισμού, λόγω της αποδοχής -εκ μέρους της κ. Μενδώνη- του αξιώματος αυτού.

Εμείς δεν θα κρίνουμε τις επιλογές κανενός κόμματος, και πόσο μάλλον του κόμματος στο οποίο ο ελληνικός λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Δεν θα κρίνουμε επίσης κανέναν, πριν δούμε το έργο που θα παράξει και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ηγηθεί ενός Υπουργείου.

Μέχρι εδώ όλα είναι λογικά και αναμενόμενα, μέσα στη σφαίρα της πολιτικής διακυβέρνησης.

Αυτό όμως που ξεπερνάει κάθε φαντασία είναι η αυθημερόν ανακοίνωση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ του Υπουργείου Πολιτισμού, που έσπευσε να συγχαρεί την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού, σε έναν τέτοιο βαθμό που θα ζήλευε ακόμα και η ΔΑΚΕ-ΥΠΠΟΑ, παραβλέποντας τη διαγραφή του συγκεκριμένου μέλους από το κόμμα τους.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν εάν η ηγεσία της ΔΗΣΥΠ-ΥΠΠΟΑ έχει καταλάβει ότι τις βουλευτικές εκλογές τις έχει κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και όχι το ΚΙΝΑΛ ή αν πραγματικά υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που προτιμούν να έρθουν σε πλήρη ρήξη με το κόμμα τους και να αποδεχθούν τις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος. Όπως και να έχει πάντως, η προαναφερόμενη παροιμία μετατρέπεται σε «Όπου γάμος και χαρά, η ηγεσία της ΔΗΣΥΠ-ΥΠΠΟΑ πρώτη».

Εμείς, σαν Αυτόνομη Παρέμβαση του ΥΠΠΟΑ, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα και τα οφέλη των εργαζομένων και θα σταθούμε στο πλευρό κάθε συναδέλφου, έχοντας πάντα κατά νου την εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου μας.