Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ για τη συγκρότηση προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ για τη συγκρότηση προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΕΚΠ
    ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ»

    Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της ΠΑΣΚΕ, με ανακοίνωσή της στις 2 Δεκέμβρη του 2017, καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάληψη που συντελέστηκε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας από δυνάμεις της μειοψηφίας.
    Προειδοποιήσαμε εγκαίρως τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ ότι αυτή η επικίνδυνη ενέργειά τους, θα ανοίξει τους «Ασκούς του Αιόλου» και τους καλέσαμε να τερματίσουν την κατάληψη και να σταματήσουν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο. Επίσης καλέσαμε όλες τις παρατάξεις της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, να πάρουν ξεκάθαρη θέση γύρω από την κατάληψη και τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Πάτρα διότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να «κρύβεται», κανείς δεν μπορεί να «νομιμοποιεί» με την ανοχή και τη σιωπή του, τη βία και τον αυταρχισμό.
    Πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι η στόχευση της κατάληψης δεν ήταν η συνδικαλιστική «αντίδραση» απέναντι σε δήθεν «αντικαταστατικές» ή δήθεν «παράνομες» διαδικασίες της πλειοψηφούσας παράταξης του δευτεροβάθμιου οργάνου. Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο από την αρχή. Να οδηγηθεί ένα από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας σε διορισμένη από τα δικαστήρια διοίκηση, με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα.
    Για ποιο λόγο; Για να αλλοιωθούν οι πραγματικές δυνάμεις του εκλεκτορικού σώματος και να αναδειχθεί Προσωρινό Προεδρείο μειοψηφίας. Κι αυτό, γιατί βρέθηκαν και από την παράταξή μας «πρόθυμοι συνοδοιπόροι» του ΠΑΜΕ, οι οποίοι χρησιμοποιούν ψευδώς τα αρχικά του ονόματος της παράταξής μας, προκαλώντας σύγχυση στο εργατικό δυναμικό και τα σωματεία της πόλης μας.
    Δηλώνουμε στους συντρόφους και τις συντρόφισσες ότι δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξή μας, δεν τους αναγνωρίζουμε, δεν τους νομιμοποιούμε, όπως δεν νομιμοποιούμε και το παράνομο «παραπροεδρείο» στο ΕΚΠ, που παράνομα και αντικαταστατικά ανακοινώθηκε.
    Καλούνται όλες οι παρατάξεις να απαντήσουν εγκαίρως στο εξής δίλημμα και ταυτόχρονα ερώτημα: «Συμπαρατάσσονται με το Π.Α.ΜΕ και τον διαλυτικό για το συνδικαλιστικό κίνημα χαρακτήρα του;»
    Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ