Εταιρεία απαγόρευσε την εργασία τις… Τετάρτες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εταιρεία απαγόρευσε την εργασία τις… Τετάρτες

Τη στιγμή που οι περισσότεροι φίλοι της βρίσκονται στη δουλειά η Τίφανι Σράουεν, απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο της σε γήπεδο του τένις. Εργάζεται κανονικά. Τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες. Την ίδια ώρα, αμείβεται κανονικά για πενθήμερη απασχόληση.

Πώς εξηγείται αυτό; Η Τίφανι απασχολείται στη Versa, εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ, η οποία έχει… απαγορεύσει την εργασία τις Τετάρτες.

Σύμφωνα με το BBC, οι υπάλληλοι της αυστραλιανής εταιρείας εργάζονται κανονικά, σε πλήρες ωράριο, όλες τις υπόλοιπες ημέρες. Για τις Τετάρτες δεν προγραμματίζονται ούτε συναντήσεις ούτε συσκέψεις. Όμως, αν κάποιος πελάτης χρειαστεί κάτι επείγον, οι υπάλληλοι θα εξυπηρετήσουν.

Πάντως, στην αρχή, υπήρχε μικρός προβληματισμός για το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει η συγκεκριμένη «φόρμουλα». Η Σράουεν, με την ιδιότητα της project manager, ανησυχούσε για χαμένες προθεσμίες, κακή επικοινωνία και τελικά μεγαλύτερο άγχος.

Εν τέλει, αποδείχτηκε πως το σύνολο του προσωπικού της Versa συντονίστηκε και το νέο μοντέλο εργασίας δούλεψε.

«Όλοι ήθελαν να πετύχει και έκαναν ό,τι μπορούσαν για αυτό, γιατί είναι ωραίο να έχουμε ευελιξία» λέει η Τίφανι στο BBC. «Ακριβώς επειδή θέλω να αφήνω ελεύθερη την Τετάρτη, προετοιμάζω καλύτερα ολόκληρη την εβδομάδα, προκειμένου να το πετύχω», προσθέτει.

Στην πράξη, το μοντέλο τετραήμερης εργασίας εφαρμόστηκε τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε τα έσοδα της αυστραλιανής εταιρείας έχουν καταγράψει αύξηση 46% και τα κέρδη τριπλασιάστηκαν.

Πηγή: BBC

documentonews.gr/