ETEKT-OT: ΥΠΑΡΧΕΙ (ΠΡΟΫΠΟ)ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ETEKT-OT: ΥΠΑΡΧΕΙ (ΠΡΟΫΠΟ)ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;

Η ανεργία στον οπτικοακουστικό τομέα παραμένει πολύ υψηλή.

Οι Τεχνικοί της Τηλεόρασης και του Κινηματογράφου περιμέναμε τέσσερα χρόνια να παράξει η Ε.Ρ.Τ. Ελληνικό πρόγραμμα (εκπομπές, σειρές μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ) με υψηλό πολιτιστικό, αισθητικό και τεχνικό επίπεδο.

Αντ’ αυτού οι διοικούντες την Ε.Ρ.Τ. προτιμούν να δώσουν 4 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά ξένου προγράμματος και να πετάνε ψίχουλα στην εγχώρια παραγωγή με προϋπολογισμούς εκπομπών των 3.000 € το επεισόδιο και μόλις δύο σειρές μυθοπλασίας.

Η Ε.Ρ.Τ. είναι δημόσια.

Η Ε.Ρ.Τ. είναι κερδοφόρα.

Η Ε.Ρ.Τ. που μας αξίζει είναι αυτή που έχει αξιόλογο ξένο πρόγραμμα, αλλά συγχρόνως παράγει και προάγει την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας αντάξιες των ευρωπαϊκών standards.

Στην Ε.Ρ.Τ. σήμερα μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν μικτές επιτροπές που να αξιολογούν τα σενάρια και αντίστοιχα τους προϋπολογισμούς με βασικό γνώμονα την αξιοκρατία και την ισονομία;

Η Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ. θεωρεί απαράδεκτο το ότι η Ε.Ρ.Τ. δε παράγει αξιόλογο Ελληνικό πρόγραμμα για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Χωρίς Μητρώο Παραγωγών και εποπτεία στα προγράμματα που η ίδια είναι παραγωγός, με αποτέλεσμα απλήρωτους εργαζόμενους (τεχνικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κ.α.).

Αυτό που συμβαίνει στην Ε.Ρ.Τ. – 4 εκατομμύρια σε ξένες παραγωγές συν ένα κανάλι μόνο με αθλητικά – εμείς οι Έλληνες δημιουργοί και επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου το εκλαμβάνουμε ως απαξία και περιφρόνηση.

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ – ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ