Σύλλογος Δασκάλων Ν. Σμύρνης: Ο φασισμός δεν έχει θέση στις γειτονιές μας!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος Δασκάλων Ν. Σμύρνης: Ο φασισμός δεν έχει θέση στις γειτονιές μας!

     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

25η Μαρτίου 2019:

Ο φασισμός δεν έχει θέση στις γειτονιές μας!

Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή αποπειράται να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο δημόσιο χώρο της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου με το προσωπείο της «Ελληνικής Αυγής», την παράταξη που στηρίζει επίσημα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, θα επιδιώξει και φέτος να εκμεταλλευτεί την επέτειο της 25ης Μαρτίου για να νομιμοποιήσει την παρουσία της, στιγματίζοντας τον εορτασμό με τα κελεύσματα του εθνικιστικού μίσους, της πολεμοκαπηλείας και του ρατσισμού.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου σε φασίστες και νεοναζί στρώνει το δρόμο για ρατσιστικές επιθέσεις, συνιστά πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα των τοπικών κοινωνιών και αμαυρώνει το νόημα της ιστορικής επετείου. Ο εφησυχασμός και η αδράνεια τρέφουν το τέρας του φασισμού και μάλιστα σε μια κρίσιμη ιστορικά περίοδο, όπου στην Ευρώπη και τον πλανήτη αναδύεται με πολλαπλά πρόσωπα η νεοφασιστική απειλή. Και η ιστορία είναι αμείλικτη: ο εθνικισμός και ο φασισμός στο τέλος του δρόμου «έχουν ραντεβού» με τον πόλεμο και τις ανθρώπινες τραγωδίες.

Τα σωματεία της Καλλιθέας, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί καλούν σε μαζική συμμετοχή τη μέρα της παρέλασης για να περιφρουρηθεί το αληθινό νόημα της επετείου και να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί της  Χρυσής Αυγής να εδραιώσει την παρουσία της στις περιοχές μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης, ανταποκρινόμενος στο αντιφασιστικό κάλεσμα, στηρίζει την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.