ΤΤΟ ΠΑΜΕ – ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΤΟ ΠΑΜΕ – ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Ανακοίνωση ΕΑΚ για τη σημερινή ολομέλεια της Διοίκησης ΓΣΕΕ: Η σημερινή καταδρομική και τραμπούκικη έφοδος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ στην Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, παρόλο που και το ίδιο το είχε ζητήσει, απέδειξε ότι στρατηγικός του στόχος ήταν και τη Διοίκηση να διαλύσει και να εμποδίσει ξανά, με την γνωστή τραμπούκικη τακτική του, την οποιαδήποτε προσπάθεια εκ νέου σύγκλησης συνεδρίου, που θα εκλέξει αιρετή Διοίκηση στη Συνομοσπονδία.
Γίνεται πλέον φανερό σε όλους ότι, με άνωθεν κομματική απόφαση του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ επιχειρεί συνολικά την άλωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ, δηλαδή την επιβολή της κομματικής του μονοκρατορίας – κυριαρχίας, όχι φυσικά με όρους δημοκρατικών διαδικασιών, αλλά μέσω της χρήσης βίας, τραμπουκισμών, στοχοποίησης προσώπων, ολόκληρων κλάδων και εργασιακών χώρων, διάλυσης συνεδρίων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η συνεχής φωνασκία του επικεφαλής του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ στη ΓΣΕΕ, Γ. Πέρρου, που απαιτούσε από τη Διοίκηση να του παραδώσει τώρα τα “κλειδιά και το κτίριο της ΓΣΕΕ”.
Ωστόσο, για εμάς είναι καθαρό ότι, τη δεδομένη στιγμή, δεν κρίνονται ούτε οι χρόνιες παθογένειες των συνδικάτων ούτε η γραφειοκρατική τους λειτουργία ούτε η απουσία του ταξικού τους προσανατολισμού ούτε οι προσωπικές περιπτώσεις συνδικαλιστών που δεν συνάδουν με τη θέση που υπηρετούν. Αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμο όλοι μας να καταδικάσουμε και να αντιπαλέψουμε με κάθε δημοκρατικό μέσο, τη βία και τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ.
Αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμο:
Η ΓΣΕΕ να οδηγηθεί ΤΩΡΑ σε εκλεγμένη και όχι διορισμένη Διοίκηση (όπως επιδιώκει το ΠΑΜΕ).
Να ξεκινήσει ένας μεγάλος και ευρύτερος διάλογος μέσα στα συνδικάτα και μεταξύ των παρατάξεων για τον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό τους και την αλλαγή του προσανατολισμού τους.
Να οργανωθεί το συντομότερο δυνατόν Οργανωτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με κύριο ζητούμενο να υπάρξουν πραγματικά οργανωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των παθογενειών και των εκλογικών διαδικασιών (βάση δεδομένων για τα μέλη, καθιέρωση ηλεκτρονικού συνδικαλιστικού βιβλιαρίου, ΑΜΚΑ και κάθε άλλο μέσο που θα διασφαλίζει καθαρές εκλογές). Σε αυτή την κατεύθυνση, οι δυνάμεις της ΕΑΚ θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα μια σειρά από πρωτοβουλίες.