Οι σχολάρχες πήγαν… ΣτΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι σχολάρχες πήγαν… ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και ζητούν την κατάργηση της Ανεξάρτητης Αρχής που θεσπίζει ο νόμος 4472/2017, η οποία ελέγχει την καταχρηστικότητα ή μη των καταγγελιών σύμβασης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Οι σχολάρχες, πιστοί σε όσα διαμήνυσαν προ ημερών σχετικά με ενέργειες του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων για «προστασία κάθε νόμιμου δικαιώματος των ιδιωτικών σχολείων» -όπως άλλωστε γράφαμε πρόσφατα («“Χρυσές πρωτιές” σε μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή», 22/2/2019)- προσφεύγουν στο ΣτΕ επιχειρώντας την κατάργηση της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία αποτελείται από τρεις δικαστικούς, έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ και έναν εκπρόσωπο του ΣΙΣ και στην οποία έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν όσοι εργαζόμενοι θεωρούν ότι απολύθηκαν αναιτιολόγητα.

«Μετά το αδιανόητο υπόμνημά τους στο υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο θεωρούν σοβιετικό μέτρο (!) να εγγράφονται στα ιδιωτικά σχολεία μαθητές με ειδικές αναπηρίες, μετά τη δημόσια ανακοίνωσή τους όπου αποκαλούν τις εκδηλώσεις στα σχολεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου “ιδεολογικό καταναγκασμό” με “φαντασιακή βάση” (!), έρχονται τώρα με προσφυγή τους στο ΣτΕ, η οποία θα εκδικαστεί στις 14 Μαρτίου, να ζητήσουν την κατάργηση ανεξάρτητης αρχής» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας την ανάγκη λειτουργίας της εν λόγω Αρχής, καθώς η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τον μέσο ιδιωτικό εκπαιδευτικό είναι οικονομικά και ηθικά σχεδόν αδύνατη.

Τεράστια έξοδα

«Για έναν μακρόχρονο δικαστικό αγώνα που διαρκεί 2–6 χρόνια κατά μέσο όρο απαιτούνται μέχρι και 30.000 ευρώ, ποσό που είναι αδύνατο να καλύψει ένας εργαζόμενος και μάλιστα απολυμένος, ενώ η νομική εκκρεμότητα υποχρεώνει τον συνάδελφο να μην μπορεί να εργαστεί αλλού. Ακόμη και στους ελάχιστους πάντως που προσέφυγαν και κέρδισαν, οι εκπρόσωποι των σχολαρχών επιφύλασσαν ακόμη μια έκπληξη! Αρνούνται να εφαρμόσουν δικαστικές αποφάσεις και να επιτρέψουν στους δικαιωμένους εκπαιδευτικούς την ανάληψη καθηκόντων, διαιωνίζοντας έτσι το μαρτύριο των συναδέλφων μας!» προσθέτει η ΟΙΕΛΕ.

Εν ολίγοις οι σχολάρχες από τη μία προσπαθούν να αποτινάξουν κάθε κρατική εποπτεία και από την άλλη διεκδικούν να συνεχίσουν να εκδίδουν ισότιμους τίτλους σπουδών με αυτούς των δημόσιων σχολείων. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, δηλαδή, όπως λέει και ο σοφός λαός…

 

πηγή :efsyn.gr