Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών: Διεκδικούμε αύξηση 10% του ημερομισθίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών: Διεκδικούμε αύξηση 10% του ημερομισθίου

Συνάδελφοι, φισσες

Η οικονομική κατάσταση των Ελληνικών Πετρελαίων και για το χρόνο που πέρασε, ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντική. Τόσο καλά πάνε τα κέρδη, που ο όμιλος κερδίζει συνεχώς έδαφος στο χρηματιστήριο, ενώ εμπνέει διεθνείς παίκτες για επικείμενες επενδύσεις και συνεργασίες.Η αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στον Φλεβάρη, «μπαίνει»  με νέους όρους για τους εργολάβους και τα ΕΛΠΕ. «Μπαίνει» σε συνθήκες ευμάρειας και οικονομικής ανόδου.

Για τους παραπάνω λόγους και πάνω απ όλα επειδή τα κέρδη είναι αποτέλεσμα της εργασιακής διαδικασίας και των εργολαβικών  εργαζομένων , το Σωματείο μας απαιτεί :

 -Να σταματήσουν οι αλχημείες με την αύξηση του κατώτατου μισθού , συμψηφίζοντας τις οικειοθελείς παροχές που έτσι κι αλλιώς θεωρούνται κεκτημένο μετά από πολλά χρόνια , χωρίς να αναγνωρίζεται καν την προσφορά και των εργαζομένων αυτών που σας φέρνουν τα κέρδη .

 Απαιτούμε από όποιον εργολάβο αναλάβει τα έργα συντήρησης ΒΕΑ-ΒΕΕ

 -αύξηση 10% του ημερομισθίου, για όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι θεωρούνται ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. Για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται μέσα σε επιβλαβείς για τον οργανισμό ουσίες, που δουλεύουν στη συντήρηση, που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ανεβαίνοντας ακόμη και στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος.

 Συνάδελφοι,

 -Δεν παύουμε να παλεύουμε για ίση αναδιανομή του πλούτου. –Δεν παύουμε να παλεύουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων.

-Η αυξήσεις που ζητούμε είναι δίκαιες και περιμένουμε και με τη διαμεσολάβηση της διοίκησης των ΕΛΠΕ, να γίνουν πράξη.