Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας: Αντί καταβολής μισθού οι εργαζόμενοι πληρώνονται με κουπόνια σούπερ μάρκετ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας: Αντί καταβολής μισθού οι εργαζόμενοι πληρώνονται με κουπόνια σούπερ μάρκετ

Οι πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στο Σωματείο μας για τους τρόπους πληρωμής εργαζομένων από εργολάβους που παίρνουν σποραδικές εργολαβίες, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας.

Μας αναφέρθηκαν πολλές περιπτώσεις που αντί καταβολής του αντίστοιχου μισθού εργαζόμενοι πληρώνονται με κουπόνια για αγορές από σούπερ μάρκετ, ύψους μέχρι και 500 ευρώ.

Και δεν είναι η μόνη παράνομη αυτή περίπτωση. Στο σωματείο μας έφτασαν αναφορές για εργολάβο , που αντί ξεχωριστής, ολόκληρης καταβολής των δώρων και των επιδομάτων, κατά την πληρωμή, τα ενσωματώνει στο ημερομίσθιο. Μάλιστα, σε σχετική αντίδραση των εργαζομένων, δόθηκε η απάντηση: «τί θέλετε και φωνάζετε; Θα τα πάρετε με τα μεροκάματα»!

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η καταβολή των χρημάτων τους έγινε από κυπριακή τράπεζα!!

Κρούουμε τον κώδωνα προς τους εργολάβους που νομίζουν ότι μπορούν να φέρνουν στα μέτρα τους το νόμο, συνθλίβοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και κερδοσκοπώντας στις πλάτες τους. Σε όλους αυτούς που θεωρούν τους εργάτες αδύναμη μάζα που μπορούν να πατούν πάνω στην ανάγκη για εργασία.

Το Σωματείο μας ήδη έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για τις ανώνυμες πληροφορίες που μας αναφέρθηκαν.

Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!